Min far kærlighedserklæringer

Far_Liv

“All Of Me”
What would I do without your smart mouth?
Drawing me in, and you kicking me out
You’ve got my head spinning, no kidding, I can’t pin you down
What’s going on in that beautiful mind
I’m on your magical mystery ride
And I’m so dizzy, don’t know what hit me, but I’ll be alright

My head’s under water
But I’m breathing fine
You’re crazy and I’m out of my mind

‘Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning
‘Cause I give you all of me
And you give me all of you, ohoh

How many times do I have to tell you
Even when you’re crying you’re beautiful too
The world is beating you down, I’m around through every mood
You’re my downfall, you’re my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can’t stop singing, it’s ringing, in my head for you

My head’s under water
But I’m breathing fine
You’re crazy and I’m out of my mind

‘Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning
‘Cause I give you all of me
And you give me all of you, ohoh

Give me all of you
Cards on the table, we’re both showing hearts
Risking it all, though it’s hard

‘Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning
‘Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all of me
And you give me all of you, ohoh

Jeg er normalt ikke til sukkersød pop, men lige præcis John Legends All of me, kan få tårene frem hos mig. Sangen bringer minder frem, fra før sangen overhovedet var et hit i Danmark.
I maj måned før min far blev syg, tog Iben og jeg til Rømø med Godadis og vi overnattede om natten hos mine forældre, om dagen red vi og nød naturen. En aften efter en lang hestedag, var Iben gået i seng og min far og jeg sad og drak et glas vin, måske også lidt flere, og talte om løst og fast.
Lige netop den dag fik jeg spurgt om noget, som jeg er så glad for at jeg nåede. ” Hvordan mødte du mor?Jeg kendte godt overordnet historien, men ikke alle detaljerne. Han fortalte om, at have mødt min mor allerede da hun var 9 og hvordan han havde syntes hun var gude smuk og om, hvordan de kommer i de sammen kredse, og en aften ender med at kysse til et bal på Emmerlev Klev Kro.
Var det kærlighed ved første blik? Nej min far kunne faktisk ikke rigtigt lide hende, han synes hun var kold og utilnærmelig. Men det ændrede sig, det viser historien med al tydelighed, for de dannede par i 50 år før min far døde.
Og den aften i maj, fortalte min far en helt masse om ham og min mor. Om opture og tider hvor det gik knapt så godt og var knapt så sjovt. Uanset hvad talen faldt på, skinnede min fars kærlighed til min mor igennem . Min mor har altid været et mysterium for min far, de var så modsatte på mange måder. Opdragelse i deres barndom har ganskevist spillet ind, om end min mor aldrig har været opdraget strengt men måske mere gammeldags og konservativt – der blev ikke vist de store følelser. Min far kom fra det fattige kvarter, med en mere løssluppen holdning og en anden tilgang til livet.
Min far fik hende aldrig helt grejet og det irriterede ham vanvittigt. Jeg kan huske jeg sad der i maj natten og tænkte, at det jo var en af drivende krafter i deres forhold – han kedede sig aldrig med hende.
Jeg tror han fortalte mig 100 gange den aften, hvor meget han elskede min mor. Og det var ikke for at overbevise mig, for det vidste jeg sørme godt.
Jeg har været så mega priviligeret at jeg igennem hele min opvækst har set og oplevet, at min forældre elskede hinanden. De var ikke kun sammen af bekvemlighed og fordi alternativet synes værre – det var oprigtig kærlighed og respekt for hinanden.
Min far har altid været stolt af min mor. Han synes hun var smuk og rummede alt det gode, nogen gange mere end godt var. Og han har igennem hele min barndom fortalt mig, hvor meget han elskede min mor og viste det med lige så stor tydelighed. Kun det bedste var godt nok til mor.
Sikke en gave at have fået!

Og den aften i maj sagde jeg til min far ” ved du at du har fundet det eneste menneske i verden der kan holde dig ud” og det vidste han.
Min fars sind var vanskeligt til tider, og det blev ikke mindre med den depression har fik raget til sig, for mange mange år siden. Det har krævet overbærenhed og kærlighed, at være hans kone. Det står slet ikke til diskussion. Min far har altid været ekstremt taknemmelig for, at min mor har været der og han har altid vist det med al tydelighed – og jeg kan kun forestille mig, at det nok har gjort det lettere at bære over med ham, når det har været nødvendigt.

Der sidde nogle forsmåede og navlebeskuende mennesker derude, som mener at min far var skyld i en helt masse. Vores familie er blevet splittet pga. en konkurs som involverede et andet familiemedlem. Et andet meget voksent familiemedlem. Hvorfor det hele var min fars skyld, har jeg aldrig forstået! Når to mand driver en biks, må to mand være ansvarlige, både når det godt og når det ikke går godt. Men familien blev splittet, vi stoppede med at hilse på hinanden og i årevis har min mor måttet lide under, at hendes del af familien har valgt at min far var the bad guy og derved fravalgt hende.
News flash.
Samme familie går på røven med et firma. Og denne gang kan man af gode grunde ikke bebrejde min far. Da jeg hørte det, tænkte jeg at nu må de for fanden da kunne ræsonnere sig frem til, at shit happens, det behøver ikke være nogens skyld. Men nej. Denne gang fik banken skylden.
Det er i sandhed vildt at min mors del af familien slet ikke har evnen til at være selv kritiske og altid har brug for, at andre er skyld i de ting der sker.
Det bemærkelsesværdige i den her sørgelige historie er, at min far, som er blevet beskyldt for alt, hele tiden har vist oprigtig glæde over, at det andet familiemedlem kom derfra med en gældssanering. Han har aldrig omtalt medejeren af det konkursramte firma med andet en respekt og det glædede ham virkeligt, at han trods alt kom derfra uden alt for mange skrammer.

Min mor har ikke haft kontakt til sin familie i årevis. Hun valgte, som det mest naturlige at stå ved min fars side.
Det har ikke været let, et stort offer vil nogen måske sige – men sådan har min mor aldrig omtalt det.

Og ganske få minutter efter min far dør, sidder vi ved et bord og venter på at de gør ham klar. Min mor kigger på mig med et fast blik og siger til mig, ud af det blå ” jeg har aldrig fortrudt at jeg giftede mig med ham”
Så hele mit liv har min far fortalt mig, hvor meget han elskede min mor og hun summer det hele op i en enkelt sætning, da han dør.

Sangen med John Legend har spillet i radioen HVER eneste gang, jeg har kørt min far til og fra OUH. Hver gang tænkte jeg, at den sang handlede om min mor og far.

Livromo1

Min fars kærlighedserklæringer · · 11. Feb 2015 · 09:57 · Uncategorized