At jagte lyset { Børneportrætter i Vejleådal @ fotograf Kristina Daley}

Tiden var inde til sommerportrætter, en ny tradition jeg egenhændigt har indført. Og så skete det, lyset var perfekt, som i 100% perfekt. Jeg var helt vild. Fik stoppet de to store i bilen og kørte mod Vejleådal. Jeg havde et bestemt sted i tankerne, hvor jeg i lang har villet have et portræt af ungerne og jeg kører resolut mod stedet. Og hvad skuer mit øje???? 250 veteran biler med tilhørende pensonister. Jamen hvordan kan det blive årets tema??Det samme skete, da vi for to uger siden parkerede ved Åtte Bjerge i den silende regn, og blev mødt af synet af 30 pensioister der skulle spise madpakker, præcist der hvor vi havde tænkt os at lave snobrød – i den silende regn. Jamen hvad er oddsene???
Nå men veteranbiler og 500 mennesker giver nogle udfordringer.
1) svært at få stedet for sig selv
2) umuligt at holde Sønnichs opmærksomhed

Så ind i bilen og videre i programmet. Lyset var så vidunderligt smukt, gyldne farver mod grønne træer og blå/orange/lyserød himmel – som hele tiden skiftede farve. Jamen jeg var jo nærmest rørt til tårer.
Og ja så meget nørd er jeg. Jeg kan blive borderline aggressiv af at sidde fast i en situation, når jeg kan se, at lyset er optimalt og smukt, jeg bliver så frygtelig frusteret, når jeg ikke kan udnytte når naturen viser sig fra sin bedste side og komme ud for at forevige det.

Til foto entusiaster kan jeg fortælle, at den halve time før solen går op og ned, er det man i engelsk talene lande kalder “the golden hour” og det er helt klart det meste fantastiske tidspunt at tage billeder på. Lyset er varmt og indbydende og gør at modellerne fremstår fra deres bedste side. Solen står så lavt, at man lethed kan undgå barske skygger under øjnene ( vaskebjørne looket) og skyggerne i landskabet lange, så man kan bruge til at give dybde til sin billeder. Sensommer er perfekt hvis man lige vil lave smukke portrætter af sine unger, da de her magiske 30-60 minutter indtræder, på et tidspunkt som også er acceptabelt for mindre børn. Giv det er forsøg og smid meget gerne billeder af det ind på min Facebook side

Men her var lidt af de billeder de blev til. De ryger helt sikkert med min samling af billeder der skal laves album af og nogle skal da også forstørres og smides på kanvas. Jeg skal tilbage en gang mere før sommeren er ovre, og da gerne til Stedet hvor jeg vil håbe vi kan være fri for folk og veteranbiler. Jeg vil så gerne have et billede af alle tre unger samlet og jeg tror på, at det faktisk kommer til at ske.

Vejleadal_juli2011

Vejleaadal2_juli2011

Vejleaadal3_juli2011

Vejleaadal4_juli2011

Vejleaadal5_juli2011

Vejleaadal6_juli2011

Vejleaadal7_juli2011

Vejleaadal8_juli2011

Vejleaadal9_juli2011

Vejleaadal10_juli2011

Og fordi vi skal have et dreje rundt billede.
Veleaadal13

Jeg har drømt om bagbelyste billeder hele vinteren og nu kunne jeg endeligt få mine egne, det er ligeså meget sommer for mig som jordbær og strand.

Vejleaadal14_juli2011

Vejleaadal11_juli2011

Og der er også tid til søskende pjat. Mine favoritter.

Vejleaadal17_juli2011

Vejleaadal18_juli2001

Til slut vil jeg sige, at jeg ikke har flee onlocation tider at give af i sommer. Jeg er udsolgt helt og aldeles og kan ikke presse mere ind. Efter uge 42 vil jeg annoncere studie tider og julefotografering, de vil blive annonceret her og på Facebook.