Av for katten da osse

Det er ikke rart, at se at prisen stryger opad med en hastighed, som ingen af os kan følge med til. Endnu mere trist er årsagen til at de gør det. Mit hjerte bløder virkeligt for alle der er berørt af krigen i Ukraine, og hvis vores offer for deres frihed er større omkostninger for brændstof, ja så er det jo trods alt en pris vi kan overskue at betale. Når det så er sagt, så vil det virkeligt kunne mærkes i mit budget. Jeg lever jo af at køre til mine kunder og ofte kører jeg faktisk ret langt. Som en konsekvens bliver jeg nødt til at ændre på min service. Jeg kører for fremtiden kun 20 gratis, derefter afregnes resten med statens høje takst. I skrivende stund er den 3.44 kr. pr. km. 

En anden og mere positiv ændring er, at man nu kan få fremsendt tilbud på fotografering på en nem og overskuelig måde. Jeg arbejder på højtryk for at få alt mit materiale færdigt men hvis du allererede nu tænker, at du ønsker at vide noget om fotografering af børn elle familie, konfirmation og bryllup, så ligger det materiale allerede klart. Du skal bare sende mig en besked enten via min hjemmeside www.kristinadaley.dk eller mail på kristina.daley@gmail.com og oplyse hvilken fotografering du ovevejer og så sender jeg dig en lækker og overskuelig pdf fil, men alle de oplysninger du skal bruge. 

Av for katten da osse · · 09. Mar 2022 · 16:32 · Uncategorized · No comments

Fantastisk sommer er slut

NU skal der bookes til efterår og 2022

Det har været en fantastisk og hæsblæsende sommer. Familiefotograferinger, konfirmationer og bryllupper er faldet som perler på en snor. Det har helt oprigtigt været en ære at få lov at forevige de mange smukke fester og minder, jeg har været så glad og beæret over det.  

Næste år bliver anderledes og mindre intens, fordi alle forhåbentligt kan få lov at holde deres fester, under mere normale omstændigheder. Men allerede nu skal du overveje at få booket en fotograf, hvis du ønsker en til dit kommende bryllup og konfirmation i 2022. For mit vedkommende er de første bookinger i hus og da jeg ikke kan tage en ubegrænset mængde, er det en god ide at kontakte mig allerede nu.

Jeg overvejer at tilbyde studiefotografering i vintermånederne. Så følg med på Facebook og Instagram, det kan være at der pludseligt kommer et intro tilbud der – man ved aldrig. 

 

Fantastisk sommer er slut · · 12. Sep 2021 · 10:46 · Uncategorized · No comments

Familie- og børnefotografering

Sommer er virkeligt over os og jeg elsker det. Jeg har haft nogle fantastiske fotograferinger og nydt de lange aftener og jeg ser frem til mange flere af dem. I år er det modsat andre år, faktisk muligt at booke fotograferinger henover juli måned, det er ellers typisk en måned jeg holder ferie – men hey intet har været typisk i de sidste 18 mdr. 

Går du og drømmer om at få din børn, dig selv eller din familie fotograferet i løbet af sommeren, så kontakt mig og få booket en aftale. Jeg vil ikke have helt så mange tider at tilbyde, men jeg tror virkeligt at de fotograferinger jeg kommer til at lave henover juli, bliver magiske.

Fotografering året rundt – udenfor

Kan man overhovedet det?

Jeg hører ofte fra kunder, at de helst vil fotograferes når vejret er varmere og bedre. Det kan jeg sådan set godt forstå, men det giver sin begræsninger i vores lille land. I bund og grund har vi måske ca. 3 mdr. om året hvor vejret er sådan nogenlunde til at regne med, resten af året kan vejret være omskifteligt, koldt og vådt. 

Mit bedste råd er, at man ikke skal udskyde en fotografering, for at få bedre vejr. Det kan sagtens lade sig gøre at få nogle fede billeder hele året. Faktisk vil jeg påstå, at billederne der ligger i efterårs, vinter og det tidlige forår, kan være bedre. De tre årstider har den fordel, at solen går ned tidligt. Så hvis du drømmer om at få taget portrætter af især mindre børn når lyset er bedst, så skal du gribe chancen der. Tager vi som et eksempel februar måned, så har vi “goldenhour” – det tidspunkt på dagen hvor lyset er bedst klokken 17.15. De 20 minutter før og efter solnedgangen er der, hvor magien opstår. Sammenligner vi så med juli måned, så er “goldenhour” omkring klokken 22. De fleste med en 2 årig, vil nok foretrække at barnet sover på det tidspunkt. 

Juli har den fordel, at man kan have sommerligt tøj på. Febraur har den fordel, at man kan bruge lag på lag, finde smukke huer og halstørklæder, iklæde sig smukt strik og dermed give billederne er lækkert udtryk. Personligt elsker jeg efterår og vinter af samme grund. 

Men hvad så hvis det regner eller er tåget? Tåge kan være vanvittigt stemningsfuldt på billeder og give det et helt fantastisk udtryk. Regn behøver ikke at være et problem, småregner det bare lidt, kan man sagtens fotografere og skulle de ske at bygen bliver lidt voldsommere, har jeg speciel paraply med til formålet. 1 gang på 11 år har jeg måttet aflyse en fotografering pga. regn – det taler vel i og for sig selv og viser, at det nok mere er en hypotetisk problem. Jeg har altid en plan b, så skulle man være tvunget til at aflyse, så finder jeg med det samme en anden tid, hvor fotograferingen kan foretages. Fleksibilitet er en service.

Hvis du overvejer en fotografering on location, vil jeg anbefale dig, at surfe lidt på Pinterest. Er i f.eks. et par der gerne vil have taget forlovelsesbilleder, så søg på engageement portraits og tilføj hvilken årstid du gerne vil se. Faktisk vil mit råd være, at du kigger på alle årstider fordi du nok vil blive overrasket over, hvad du ender med at foretrække. Pinterest er også stedet at lede efter, hvilken slag beklædning der ser smukt ud på portrætter og i det hele taget til at finde inspiration til, hvilket udtryk man gerne vil have af billederne. 

Jeg elsker at have en god dialog med mine kunder og jeg står altid til rådighed  til en drøftelse af såvel lokation og evt. forslag til beklædning, farvekoordination  mv. 

Billederne herunder er taget i marts måned. De er et super eksempel på, hvordan en kølig aften kan give det smukkeste resultat, hvis man bare tænker over den rette beklædning. Og hey, en kande med kaffe og nogle lækre krus, kunne faktisk også være lækkert at have med på nogle afslappede parportrætter eller billeder af en familie. 

Billederne af min datter er fra 27. oktober. Her har hun en tyk chunky sweater på og oven over den, en denimjakke. 

 

De sidste billeder her er taget en meget kold dag ved Jels sø. Det var den 14. oktober. Her har Liv en faux pels på oven over en sweater.

 

Min anbefaling er, at man undersøger grundigt hvad man ønsker sig og ikke lader sig afholde fra en fotografering ud fra en betragtning om, at vejret måske ikke er lige det man havde forestillet sig. Man kan de flotteste udtryksfulde billeder på en halvkold overskyet dag.

Har man små børn, smider man et sæt skiftetøj i tasken, så er man godt forberedt til dagen.

Mors dag

Jeg elsker mors dag. Jeg har altid elsket mors dag. Allerede før mit første barn var født, fik jeg en mors dags gave af Brendan. Det var en Nokia telefon. Jeg fik telefonen fordi jeg få måneder efter skulle være mor og Brendan, som dengang arbejdede om natten, ville være sikker på, at vi altid kunne få fat i hinanden. Det var i maj 2002.

Nu er mit førstefødte barn voksent, men jeg elsker stadig mors dag. Ikke fordi jeg ikke føler mig værdsat alle de andre dage, bare fordi det herhjemme er en dag, hvor man bliver ekstra forkælet – og helt ærligt, hvem elsker ikke det?

Jeg er mor og jeg er fotograf. Det betyder at der næsten ingen billeder er af mig.Af  alle de mange tusindevis af billeder vi har, er en brøkdel af billederne af mig. De fleste af dem har jeg selv taget med en telefon. Det samme gør sig gældende i langt de fleste familier. Mor er der meget få billeder af. Mor er nemlig som oftest den, der husker at hive mobilen eller kameraet frem, når der skal fejres fødelsedag. Så sidder lille Kaja der, glad som en sol, og åbner gaver sammen med far. Eller mor tager billeder, mens lille Alfred lærer at cykle, med far rendende ved siden af. Mor er næsten aldrig med og jeg syntes simplethen det er så trist. Både for mig og de andre mødre. Som mor vil jeg også gerne, at min børn og børnebørne engang om mange år, kan tage et billede frem og tale om det minde der er knyttet hertil. Jeg ville have ønsket at der var mange flere billeder af mig og mine unger, også i helt mondæne hverdags situationer. Jeg var her også – og det var moderen i din familie også. Og jeg tør garantere for, at alle syntes mor er vigtig, mor har en vigtig rolle. 

Så få nu taget de billeder. Dine unger er ligeglad med om makeuppen sad lige i skabet. De er ligeglad med om dit bmi er 35 eller 21. De er ligeglade med, at du ikke ser ud som en på forsiden at Femina. For dem er du mor og et billede af en som de holder uendeligt meget af, alt det andet er underordnet. Stik nu kameraet til en anden, far, en veninde, et af de større børn. Lad børnene få hver deres tur. Brug timeren. Gør det nu bare. De eneste billeder man fortryder, er dem der aldrig blev taget. 

Og hvis du tænker” ja nu er det på tide, at jeg er med på nogle billeder”, så ønsk dig en fotografering til mors dag. 

Jeg kører et mors dags tilbud til 799 kr. Du får fotografering og et 18×24 cm til prisen og skulle du ønske flere billeder fra dagen, kan de tilkøbes. Hvis du ønsker dig et gavekort, skal det købes senest den 8/5 2021. Og ellers kan du sende din mand herind på bloggen eller min hjemmeside https://kristinadaley.dk/mors-dag og få ham til at bestille en fotografering. Der er særlige datoer sat af, så vent ikke for længe. 

 

Og ja, bare for en god ordens skyld, så lidt af mine selfies med mine unger. Billeder som disse udgør ca. 90% af billederne af mig og mine unger.