Fotografering året rundt – udenfor

Kan man overhovedet det?

Jeg hører ofte fra kunder, at de helst vil fotograferes når vejret er varmere og bedre. Det kan jeg sådan set godt forstå, men det giver sin begræsninger i vores lille land. I bund og grund har vi måske ca. 3 mdr. om året hvor vejret er sådan nogenlunde til at regne med, resten af året kan vejret være omskifteligt, koldt og vådt. 

Mit bedste råd er, at man ikke skal udskyde en fotografering, for at få bedre vejr. Det kan sagtens lade sig gøre at få nogle fede billeder hele året. Faktisk vil jeg påstå, at billederne der ligger i efterårs, vinter og det tidlige forår, kan være bedre. De tre årstider har den fordel, at solen går ned tidligt. Så hvis du drømmer om at få taget portrætter af især mindre børn når lyset er bedst, så skal du gribe chancen der. Tager vi som et eksempel februar måned, så har vi “goldenhour” – det tidspunkt på dagen hvor lyset er bedst klokken 17.15. De 20 minutter før og efter solnedgangen er der, hvor magien opstår. Sammenligner vi så med juli måned, så er “goldenhour” omkring klokken 22. De fleste med en 2 årig, vil nok foretrække at barnet sover på det tidspunkt. 

Juli har den fordel, at man kan have sommerligt tøj på. Febraur har den fordel, at man kan bruge lag på lag, finde smukke huer og halstørklæder, iklæde sig smukt strik og dermed give billederne er lækkert udtryk. Personligt elsker jeg efterår og vinter af samme grund. 

Men hvad så hvis det regner eller er tåget? Tåge kan være vanvittigt stemningsfuldt på billeder og give det et helt fantastisk udtryk. Regn behøver ikke at være et problem, småregner det bare lidt, kan man sagtens fotografere og skulle de ske at bygen bliver lidt voldsommere, har jeg speciel paraply med til formålet. 1 gang på 11 år har jeg måttet aflyse en fotografering pga. regn – det taler vel i og for sig selv og viser, at det nok mere er en hypotetisk problem. Jeg har altid en plan b, så skulle man være tvunget til at aflyse, så finder jeg med det samme en anden tid, hvor fotograferingen kan foretages. Fleksibilitet er en service.

Hvis du overvejer en fotografering on location, vil jeg anbefale dig, at surfe lidt på Pinterest. Er i f.eks. et par der gerne vil have taget forlovelsesbilleder, så søg på engageement portraits og tilføj hvilken årstid du gerne vil se. Faktisk vil mit råd være, at du kigger på alle årstider fordi du nok vil blive overrasket over, hvad du ender med at foretrække. Pinterest er også stedet at lede efter, hvilken slag beklædning der ser smukt ud på portrætter og i det hele taget til at finde inspiration til, hvilket udtryk man gerne vil have af billederne. 

Jeg elsker at have en god dialog med mine kunder og jeg står altid til rådighed  til en drøftelse af såvel lokation og evt. forslag til beklædning, farvekoordination  mv. 

Billederne herunder er taget i marts måned. De er et super eksempel på, hvordan en kølig aften kan give det smukkeste resultat, hvis man bare tænker over den rette beklædning. Og hey, en kande med kaffe og nogle lækre krus, kunne faktisk også være lækkert at have med på nogle afslappede parportrætter eller billeder af en familie. 

Billederne af min datter er fra 27. oktober. Her har hun en tyk chunky sweater på og oven over den, en denimjakke. 

 

De sidste billeder her er taget en meget kold dag ved Jels sø. Det var den 14. oktober. Her har Liv en faux pels på oven over en sweater.

 

Min anbefaling er, at man undersøger grundigt hvad man ønsker sig og ikke lader sig afholde fra en fotografering ud fra en betragtning om, at vejret måske ikke er lige det man havde forestillet sig. Man kan de flotteste udtryksfulde billeder på en halvkold overskyet dag.

Har man små børn, smider man et sæt skiftetøj i tasken, så er man godt forberedt til dagen.

Write a Comment

*

*


2 + = four