Søvn

Man læser jo alle steder at man skal sove nok, at søvn er noget af det bedste man kan gøre for både sit psykiske og fysiske velbefindende. Jeg er født med en naturlig skepsis, er ikke sådan en der bare uden videre køber alverdens gode råd. Med alderen har jeg ændret visse ting, det må jeg alligevel indrømme. I mine 20’er var alt før midnat at gå tidligt i seng. Nu er tidligt i seng før klokken 22. Meget tidligt i seng er klokken 21 – før kan jeg ikke slippe af sted med det, da Iben nu er så stor, at hun først går i seng klokken 20.30 og jeg nægter at gå i seng samtidigt med hende – mere voksen er jeg altså heller ikke.

I går havde jeg det ikke godt. Jeg havde tømmermænd – uden at have drukket så meget som en dråbe alkohol. Jeg havde ondt i hovedet, var træt og uoplagt, maven havde sit helt eget liv og kvalme var en tro følgesvend. Jeg forsøgte at gå mig ud af det i går aftes, Iben og jeg gik en tur i 3 kvarter i mørket og det var så hyggeligt. Jeg elsker at få alene tid med mine unger, det er altså noget helt specielt og sådan 45 minutters indblik i Ibens verden var lige hvad jeg trængte til. Det hjalp nu ikke en tøddel på hvordan jeg havde det. Efter aftensmaden lå jeg på sofaen, foran brændeovnen, med to tæpper over mig og jeg frøs så det halve kunne være nok. Et varmt bad hjalp en smule og jeg fik arbejdet et par timer, besvaret mails, redigeret , tilset slyngebarn og hvad jeg ellers altid skal nå i løbet af en aften, men klokken 21.30 gav jeg op. Og jeg endte i sengen kort efter 22.
Og sikke da en forskel i dag. Jeg er rimelig frisk og udhvilet, al min dårligdom er væk og jeg kan igen drikke kaffe. Perfekt.
Måske det der søvn alligevel ikke er så opreklameret? Nu mangler jeg bare 1 ) flere timer i døgnet, 2) en gratis hushjælp der klare alle de praktiske gøremål mens jeg får sovet det som jeg skal – og så er den ged barberet.

JM6

JM5

JM1

Calle og Naja. Kan man blive mere lækker??? Nej vel!

2 Comments