Month: November, 2015

Forandringer

Så blev det sidste dag som Patientvejleder. Gu er det da vemodigt. Jeg havde verdens bedste kollegaer, sjove og inspirerende piger, som altid kom med konstruktiv kritik og opbakning, når man havde haft en idiot i telefonen. Damerne i Patientkontoret er bare fantastiske. Vi har udvekslet opskrifter og erfaringer, skønhedstips og sjove historier. Jeg kunne ikke have ønsket et bedre team, ikke i mine vildeste drømme.
Men jeg har fået nok. Nok af triste skæbner, nok af sure mennesker der mener sig berettiget til at skælde mig ud, bare fordi jeg tog telefonen. Jeg er træt af den egocentriske kultur vi har i Danmark, hvor alle mener at være det centrum som verden roterer om. Jeg er træt træt træt af brok. Jeg kan slet ikke komme over hvor træt jeg er af brok.
Så i dag sagde jeg farvel til et job, som jeg har været virkelig glad for i tæt på 8 år.
Jeg har i den seneste tid indset, at jeg ikke magter mere negativitet, mere brok over som regel ganske små ting. Det slider så uendeligt meget at være i modtager enden af en evig brok smøre.

Af samme grund skiller jeg mig af med Slyngebarn.

Det har aldrig været en let tjans at eje et forum, med så mange kvindelige brugere men i mange år tog jeg det på mig, fordi jeg brændte for det. Alt er ligesom lettere at leve med, når man virkeligt brænder for det. Efterhånden skiftede det karakter, jeg stod for den daglige drift at Slyngebarn, besvare emails, tage imod klager over brugere fra andre brugere, folk der ville sagsøge MIG, fordi en bruger havde skrevet noget grimt om deres butik/produkt/service. Og det er begyndt at tynge mig. Jeg orker det ikke mere.
Interessen for Slyngebarn er bare dalet, men arbejdsbyrden var der stadig. Hvad hulen gør man lige når man pludseligt er blevet ansvarlige for 15.000 brugere? På den ene side har jeg i lang tid kunnet mærke, at jeg har brug for at distancere mig fra brok og egocentrisk adfærd, på den anden side er Slyngebarn WWW hjem til en fantastisk skare mennesker – altså virkeligt søde, kloge og omsorgsfulde brugere. At lukke Slyngebarn ville være at give en kollektiv skideballe, fordi nogle enkelte brugere opførte sig urimeligt – og jeg er ikke fan at kollektive skideballer.

Den sidste uge har godt nok været træls, på godt jysk. Hold nu op hvor har det været nærmest surrealistisk at observere, hvor egoistiske brugere kan være. Hvordan nogle få højtråbende individer på den måde har forpestet mig uge og indre zen og egentlig på mange måde forsætter derud af, i et eller andet desperat forsøg på at være vigtig. Ret beset ved jeg jo ikke hvad der driver dem og det er fordi, jeg slet ikke kan forholde mig til deres adfærd, den er bare så langt væk fra mit verdensbillede.

Jeg vedtog for mig selv, for et stykke tid siden, at ting skulle være anderledes. At jeg ikke længere ville bruge tid og slide på mit helbred ved hele tiden at være den folk brokker sig til eller over, for selvom jeg faktisk er ret teflon belagt, så slider det, det sætter spor.

Så jeg håber på at få landet Slyngebarn godt, hos nogle der gider det, har redskaberne til at håndtere den daglige drift og ikke mindst, ved hvad det kræver at køre et forum som Slyngebarn.
Så jeg forsætter med at planlægge en overdragelse og håber på, at jeg i 2016 kan se tilbage på 10 blandede år som forumejer og samtidigt nyde, et Slyngebarn der forsætter med nye kræfter bag sig.

Write a Comment

*

*


nine − = 3

Trist

Jeg glæder mig til at det bliver mandag. Weekenden var ellers tiltrængt og jeg havde glædet mig til at bruge de sidste par dage sammen med Brendans forældre, men det var der ikke meget tid til.

Og nu sidder jeg her og er gået noget så eftertrykkeligt i tænkemode. Hvad skal jeg gøre?
Indtil nu, har jeg holdt Slyngebarn i live for brugernes skyld. Guderne skal vide at jeg i lang lang tid ikke har gidet det bøvl og arbejde der følger med, men der har hele tiden været en følelse af forpligtigelse overfor brugerne. Den er der sådan set stadigt. Men efter en weekend som denne, og med enormt hadske bemærkninger og mange smålige emails, har jeg besluttet mig for, i samråd med min søde mand og gode venner, at mærke efter hvad JEG vil.
Det burde jeg måske ret beset have gjort for lang tid siden, men sådan har livet bare ikke flasket sig.

Så nu tænker jeg. For og imod. Skal jeg påtage mig hjernedødt arbejde for at tilfredsstille en flok mennesker, der af forskellige årsager pludseligt har besluttet sig for, at de ting som de har lagt ud i det offentlige, velvidende at det var offentligt tilgængeligt, nu vil have mig til at rydde op for sig? Gider jeg bruger uger og måneder på noget, som jeg faktisk ikke engang gad, da folk trods alt kun brokkede sig sporadisk?
Gider jeg skrive mails til Datatilsynet for at finde ud af, hvorfor de nu pludseligt pålægger en forumejer et så stort arbejde, når de før har haft en anden mening. Vil jeg i virkeligheden bede frivillige admins og brugere, gøre et kæmpe stykke arbejde, som vi ikke engang helt kan gennemskue størrelsen af?
Jeg ved det virkeligt ikke.Pengene er ikke nogen motivation overhovedet, beløbet er så forsvindende lille at jeg ikke engang vil kunne tjene noget der ligner en 13 årigs løn, ved at påtage mig arbejdet.

Det ene øjeblik tænker jeg, nu er det nok, jeg trækker stikket, men så kom den skide engle på den ene skulder frem , som appellerer for alle de mange virkeligt søde damer der er at finde på Slyngebarn. Og der er jo faktisk flere søde brugere end det modsatte.

Og da jeg luftede mine tanker kunne jeg også høre, at dem for hvem Slyngebarn betyder en masse, dem der på den eller anden måde har investeret en masse arbejdstid eller fritid i Slyngebarn, bliver lige så triste ved tanken om, bare at slette hele molevittten som jeg gør.

Så nu tænker jeg, prøver at mærke efter, hvor jeg er i alt det her.

Mine planer for december måned var, for en gang skyld at være sammen med mine børn når jeg har fri. Vi skulle pynte til jul, holde Sønnichs fødselsdag, bage julebag og hygge. Det har jeg faktisk lovet dem og jeg har arbejdet benhårdt på at få afviklet al fotografering og andre forpligtelser, for at få tid til det. Skal jeg igen skyde en hvid pind efter familietid?

Jeg har sjældent været så meget i tvivl om noget, som jeg er lige nu og jeg vil ønske at en eller anden tog beslutningen for mig. Måske har nogen i virkeligheden faktisk taget beslutningen for mig.

Trist · 17:33 · Personlig, Slyngebarn

13 Comments

 • Sara Persson · Posted 22. Nov 2015 at 17:39 · Link

  Jeg synes i den grad du skal vægte tiden med din familie. Det er jo i sidste ende dem der vejer mest i regnskabet. Det er tiden med dem der er vigtigst!
  Og så kæmpe tak for mange gode år på Slyngebarn, det forum har betydet så meget for mig, med små børn. Nu er tiden en anden, og det betyder også at jeg har mindre tid til slyngebarn. Men det har været et vigtigt kapitel i mit liv :)

 • Pernille Hvass · Posted 22. Nov 2015 at 18:40 · Link

  Kære Kristina,
  Du skal bruge tiden på din familie. Det er altså det vigtigste.
  Jeg takker for mange år i fantastisk selskab. Det forum du i sin tid startede og videreudviklede har givet mig så mange glæder og det er jeg dig evigt taknemmelig for.
  Jeg vil gerne være med stadigvæk, men du skal lytte til dig selv og være der for din familie.
  Håber I får en fantastisk december

 • Henriette · Posted 22. Nov 2015 at 18:47 · Link

  Jeg kan godt forstå hvis du vælger bare at lukke ned. Kram

 • Kristine · Posted 22. Nov 2015 at 19:06 · Link

  Familien er vigtigst og du skal ikke gå ned på det kæmpe arbejde der ligger i at rydde op efter folk.
  Jeg vil gerne sige tak for det kæmpe arbejde du og admins har lagt i SB gennem tiden. Jeg har haft enormt stor glæde af, at være en del af det fællesskab der er blevet skabt via SB, det har været en vidensbank, et sted at gå hen når jeg havde brug for gode råd i stort og småt, et sted der har udvidet min horisont og vennekreds og virkelig givet mig meget gennem tiden med små børn. Så tak for dit arbejde!
  Kh Kriz

 • Signe · Posted 22. Nov 2015 at 19:11 · Link

  Kære Kristina,
  Du skal først og fremmest mærke efter hvor meget du orker.
  Og prioritere dig selv og familien.
  Hvis du har overskud til at tage kontakt til datatilsynet så gør det, men du skal ikke gå ned på det!
  Og til sidst rigtig mange gange tak for alt det arbejde du har lagt i Slyngebarn igennem årene :)

 • Kirsten · Posted 22. Nov 2015 at 19:12 · Link

  Kære Kristima

  Tag en god kop te – en ridetur … eller hvad der skal til
  Og så husk på de virkelige værdier
  Tak for mange gode år på slyngebarn
  Tak for din indsats
  Ønsker dig fred og ro med din beslutning.

  Kh KirstenS

 • Viana · Posted 22. Nov 2015 at 19:13 · Link

  Søde Kris, TAK for alt det du har givet os allesammen ved at skabe det vidunderlige forum Slyngebarn er.
  Jeg håber du mærker efter og finder ud af hvad det rigtige er for DIG og din familie.

 • Majken Viberg · Posted 22. Nov 2015 at 19:43 · Link

  Kæreste Kris

  Hvor er det en ærgerlig situation. Tænk du sig selv og dine ❤️. Du har tænkt på SB længe.
  Og 1000 tak for et cyperspace forum der har affødt nogle virkelige dejlige IRL veninder

 • Naja Liv Hansen · Posted 22. Nov 2015 at 20:01 · Link

  Kære Kristina
  Hvad der er mest rigtigt – eller mindst forkert – for dig at gøre, kan kun du selv vide. Måske ved du det ikke, men så er der ihvertfald heller ingen andre der gør.
  Men det er rigtig vigtigt for mig at du ved, at uanset hvor trist det vil føles at slette hele molevitten, så har du og den idé du fik og det arbejde du lagde i det gennem alle årene, haft og har stadig en KÆMPE betydning for rigtig mange mennesker. Og vil fortsætte med at have. Selvom det forsvinder fra cyberspace, forsvinder det jo ikke fra vores hukommelse. De spor der blev lagt i vores og vores børns liv, mens vi brugte SB til snart sagt alt i vores småbørnsfamilieliv, er der stadig. Den vide horisont vi har fået af de mange mange diskussioner med mennesker med holdninger, vi ellers aldrig ville have mødt, er der stadig. De venskaber vi har dannet er der stadig.
  Det er meget sjældent jeg bruger så store ord, og så endda i cyberspace. Men jeg mener det helt alvorligt, når jeg skriver at det du har skabt med SB har ændret holdninger og verdensforståelse hos rigtig mange, så mange at det er helt realistisk at dønningerne vil blive ved med at sprede sig.
  Også selvom hele molevitten skulle blive slettet nu.
  Jeg er ufatteligt ked af at det skulle ende med ærgrelse og tristhed hos dig. Jeg håber sådan, du kan finde en slags trøst i ovenstående.
  TAK for det hele.
  :Tak::lurve::zen::knus:
  liv

 • Maj My · Posted 22. Nov 2015 at 20:18 · Link

  Jeg er helt enig med de andre; du skal passe på dig selv og dermed din familie. Hvis du har gjort, hvad du kan, for at sikre Slyngebarn bedst muligt ved at sælge til én, som umiddelbart vil videreføre det i samme ånd, tænker jeg, at du kan sove trygt OG slippe stedet uden uro. Men selv hvis konsekvensen bliver at lukke det helt, vil du stadig have bidraget med så uendeligt meget godt til så utroligt mange familier og kvinder, at de spor aldrig kan slettes. Jeg håber, du finder en løsning, som giver dig fred – og fred i sindet. Kh Maj My

 • Pernille R · Posted 22. Nov 2015 at 20:40 · Link

  Din forpligtelse overfor Slyngebarn er ikke større end den forpligtelse du jar overfor dine børn. Tværtimod vil jeg da sige. Tak for de år jeg nåede at få på slyngebarn. Tak for det kæmpe stykke arbejde du og andre har lagt i at drive siden. Tusind tak. Jeg vil næsten vove den påstand at mit liv ikke ville være helt det samme i dag, hvis jeg ikke havde haft slyngebarn. Det skyldes at jeg gennem tiden har læst og fået så mange gode råd, tips og ideer, at jeg ville have været et helt abdet sted uden det. Det er jeg meget taknemmelig for :-)

 • Irene · Posted 23. Nov 2015 at 15:53 · Link

  Jeg håber din mandag har været god.
  I aftes blev jeg nostalgisk og gik ind i mine helt første indlæg, i det første havde jeg syet en RS og var kommet på SB fordi nu måtte jeg altså se st komme derind fordi Ulla havde nævnt det så tit på netdoktor. Sikke en velkomst; alle slyngedamerne roste min slynge (den var altså ikke særlig fin, det var dengang jeg kun var ved at lære st sy) du var en af dem der bød mig velkommen og roste mig.
  Jeg kom til at tænke på et slyngemøde på fisketorvet umiddelbart inden du flyttede til Jylland, hvor var det hyggeligt at sidde der, dengang var min e et lille skravl med ondt i nakken og alle slyngedamerne støttede og talte om sensitive børn og var bare dejlige allesammen.
  SB betyder så meget for mig, jeg har lært folk at kende som nu er nogle af mine nærmeste venner, jeg er blevet støttet op bakket op i mine bekymringer og beslutninger, der er blevet heppet på mig når det var hårdt OG når det gik godt.
  Min mand beder mig stadigt om at “tjekke på SB”, det er jo bedre end Google.
  Til tider har debatten kørt højt og jeg har sa også været krakilsk ;) -men altid er jeg vendt tilbage, fordi på SB kan jeg være mig!
  Jeg forstår dine frustrationer og jeg bakker op om dig uanset din beslutning, du har arbejdet for os mere end hvad der er fair.
  Men jeg håber at SB kan bestå på en eller anden måde, hvordan skal jeg dog ellers komme igennem endnu en barsel med natteamninger osv.

  Tak for Slyngebarn og tak for dig!

  KH
  IreneK-H

 • Annie · Posted 24. Nov 2015 at 20:07 · Link

  Hej,
  Du kender mig ikke, men ligesom de andre har jeg også brugt enormt megen tid på Slyngebarn. SB har været der for mig, når jeg trængte til at være for mig selv (altså sammen med tusindvis af andre beige damer ;) og når jeg havde behov for viden, behov for at dele ud af nogle personlige ting eller at hjælpe andre med den erfaring og viden jeg har.
  SB har givet mig så meget og uanset hvad der sker med SB fremover, vil jeg bare gerne sige: tusind tak for at have startet SB – det har beriget mit liv meget.
  Og håber du får en dejlig december.

  De varmeste hilsener,
  Annie aka anniesben

Write a Comment

*

*


three − = 2