Month: October, 2014

Efterår

Var til fantastisk fest i går, med mange virkeligt skønne mennesker og jeg hyggede mig helt vildt. Derfor var jeg lidt nervøs da jeg her til morgen slog øjnene op,men jeg fandt ud af, at jeg har det forbløffende fint faktisk. Hestene blev fodret og morgenmad spist, og æblejuice drukket – som er min cola.
Og så var dagen ellers til min rådighed. Iben skulle synge i koret, så hesten var ledig og det tog mig ikke mange minutter at skifte løbetur ud med ridetur. Og hun svigter aldrig, hende Godadis. Det blæste og var meget efterårsagtig – perfekt til både hest og rytter.
Det var en rolig tur, hvor jeg mest af alt lige fik luft i ansigtet og renset hjernen, som jeg ofte trænger til for tiden. Og det var så smukt derude, med blade der hvirvlede i vinden og Godadis manke der stod lige op i blæsevejret.
Jeg holder virkeligt meget af at løbe, men rideturene er noget helt særligt, de gør noget andet for mig og giver mig mere ro.
Og når jeg så er derude i det fri, på min skønne hest, så elsker jeg at jeg alligevel kan tage billeder. Og lige netop i dag var naturen bare ekstra lækker, men flotte skyformationer og smukke kontraster – og det måtte jeg bare forevige.

ridetur

Efterår · · 26. Oct 2014 · 16:52 · Uncategorized · No comments

Sidste dag før virkeligheden

Jeg er bare ikke klar. Jeg er slet slet ikke klar. Jeg har det lige nu bedst med at sysle herhjemme, vaske lidt tøj, lægge det på plads, drikke lidt kaffe, spille lidt Hayday- hyggelige sysler.

Lige om lidt kalder virkeligheden, den der travle hverdag, som i de næste uger bare lige er en anelse mere hektisk, end normalt. Det føles næsten som en form for hævn fra hverdags karma feen. Det er som om at efter en uges ekstremt tiltrængt ferie, skal de næste uger bare byde på stress og jag og ting jeg skal nå, som jeg ikke kan nå.
I bund og grund kan noget af det vælges fra. Jeg behøver vel strengt taget ikke fejre min 15 års bryllupsdag med Brendan. Jeg behøver strengt taget heller ikke løbe eller ride men når jeg skal fravælge, bliver det altid de ting der i bund og grund, generer et lille overskud til at klare møderne i København, undervisning af læger og sygeplejersker, som kræver at jeg 4 gange i de næste to uger må starte ca. halvanden time før og til gengæld komme 6-7 timer senere hjem på det længste dage.
Og det er nemesis at alle møder og lange dage, bryllupsdag, egen fødselsdag, venindes fødselsdag, besøg af svigerforældre falder nu, lige oven i hinanden.
Det er ikke anderledes for mig, end for alle andre – det ved jeg godt. Men jeg forsøger ikke at forholder mig alt for meget til, hvad alle andre skal igennem, for jeg synes selv jeg har nok at forholde mig til.

Efterårsferien har været et tiltrængt pusterum, det pusterum som sommerferien aldrig blev. Sommeren forsvandt i en tåge af lange køreture til sygehuse, samtaler med læger, et forsøg på at forholde sig til at man fra en dag til den anden har en far, der er uhelbredeligt syg. Og jeg er ikke færdig med alle de mange ting fra sommeren endnu, det kan jeg mærke. Hvordan fanden bliver man nogensinde færdig med sådan noget? Min fars sygdom er der 24 timer i døgnet, som en uvelkommen følgesvend, jeg ikke kan ryste af mig.
Det er ikke fordi jeg render rundt og ligner 7 dages regnvejr, men tristheden, håbløsheden overmander mig flere gange om dagen og jeg kan ikke gøre meget ved det. Faktisk har jeg valgt at lade være med at forsøge at gøre noget ved det.

Jeg har et nyt fokus, måske nærmere et forstærket indsnævret fokus. Jeg nægter at forholde mig til ligegyldigheder, ting som i mit livs perspektiv ikke betyder noget alligevel. Det er befriende men falder ikke i god jord hos alle. Og det er ok!

Sidste dag før virkeligheden · · 19. Oct 2014 · 12:42 · Uncategorized · No comments

Djurs sommerland

Super hyggelig dag med familien. Har haft fokus på familie og hygge og fortrængt alle andre ting, noget jeg burde blive bedre til. Børnene fik prøvet det de ville og jeg fik undervejs nørdet og taget Halloween billeder.

image

image

image

image

image

image

image

image

Alle billeder er taget med los mobiles og redigeret på samme.

Djurs sommerland · · 18. Oct 2014 · 22:11 · Uncategorized · No comments

Blaavand

Ferie. Tiltrængt.
Mange nye ting at forholde sig til. Svigerforellerne er ankommet, super hyggeligt. Ugen har budt på flere ting jeg lige skal fordøje. Baksen med fars rollator. Køre sin far rundt på OUH i kørestol. Og selv om det er deprimerende og alt for tidligt og noget jeg på INGEN måden er klar til, så følger jeg bare med. Vi følger alle bare med, for vi har jo ikke noget valg – mindst af alle min far.

En tur ved vandet gav luft til tankerne, en pause, lidt hygge.

blaavand

Blaavand · · 15. Oct 2014 · 23:18 · Uncategorized · No comments

Udvikling

Iben og jeg drog på rideferie i weekenden. Meningen var at vi skulle skiftes til at ride, men jeg endte med en halv times tur på skønne Komma og det var så det. Og det var fint.
Iben havde for første gang muligheden for at ride sammen med veninder, uden at jeg var med. Og jeg lod hende ride og var overhovedet ikke bekymret. Jeg har lagt 100+ timer i rideture sammen med Iben, jeg har observeret vores hest og Iben i mange forskellige situationer og de har helt styr på det.
Og som jeg så hende ride afsted med en flok veninder, blev jeg helt ked af, at hun ikke har den mulighed til dagligt. Jeg har også i lang tid tænkt at det kunne være hyggeligt bare af og til at have selsskab på rideture, men har affundet mig med, at sådan bliver det ikke. Men Iben må ikke ride ud selv, det er bare for farligt – men sammen med andre måtte hun gerne.
Og uheldet skete da også på deres tur ud sammen, en af pigerne faldt af hesten. Men pigerne håndterede det så fint og ansvarligt. De vidste hvad de skulle gøre, de vidste at hvis der blev brug for det kunne de ringe – men det blev ikke nødvendigt.
Og det at se at det KAN gå galt, selv når man gør alting rigtigt, var måske også en sund lærestreg, for som Iben sagde “tænk hvis det var sket uden at der var andre til at hjælpe!”

Og hold da op en udvikling Iben har haft i de sidste lille år, siden vi har fået Godadis. Hun er fornuftig og velovervejet når det kommer til omgangen med heste, hun er blevet så vildt moden.

Og weekenden fløj bare afsted, jeg har hygget mig og set en masse familie, som jeg sjældent ser. Jeg har nydt min far og min mor, det gode vejr og min niece og nevø – det kunne ikke være mere perfekt.

Vores største problem er nu, at efter Iben og jeg har været ude at ride sammen, begge to til hest, vil vi bare så gerne have en islænder mere. Jeg efterlyser en rig onkel, som synes at de vil betale hesten og de løbende udgifter – hvor er du henne???

Iben3

Iben2

Iben4

Komma

Udvikling · · 13. Oct 2014 · 11:10 · Uncategorized · No comments