Month: May, 2014

Travl men lykkelig

De her fridage forsvinder som dug for solen. Vasketøj i massevis, bogføring, nyhedsbrev, kagebagning til stævne, forsøge på at få Godadis til at se anstændig ud, ridetur med Iben og træning af jordarbejde — og en hel del mere er nået i dag. Og det har været fint alt sammen. Jeg har haft travlt, men jeg har nået en masse og haft tid til det vigtige også – ungerne.

Og midt i travlheden idag gik det op for mig, det var nu at Livs 5 års portrætter skulle tages. Vejret var PAFEKT som Liv ville sige, faksis (som Liv også ville sige) ville det være dumt at forpasse chancen.
Så Liv og jeg drog ud, langt efter hendes sengetid men bevæbnet med Oreo cookies, dyrekiks og solbør/æblejuice. Og det var hyggeligt, også lidt af en prøvelse – men mest dejligt.
Og det er noget ganske særligt når man sådan bryder reglerne, bliver oppe efter solnedgang og bare har fokus på et barn. Og hun synes det var hyggeligt men vil gerne igen – uden kamera. Og det skal hun sørme også have lov til, det bliver næste gang.

Og forude venter en laaaang weekend. Hestevelfærds stævne hvor man starter hver morgen klokken kvart i kvalme. Og selv om den bliver lang, så glæder jeg mig og jeg glæder mig især fordi Iben er så spændt og meget nervøs. Jeg håber det bliver en god oplevelse for hende, at hun ikke får that round ball feeling fordi hun som en af de eneste må sove med en hun ikke kender, og ikke i en større gruppe som de andre. Det bekymrer mig lidt.

Liv5yearsold

Liv16-maj14

Travl men lykkelig · · 29. May 2014 · 23:57 · Uncategorized · No comments

Fart over feltet

Det går for hurtigt det hele og hele familien higer efter ferie. Weekenden er kommet og gået uden at jeg føler jeg har slappet af så meget som et minut. Det hjælper så heller ikke at jeg ikke var hjemme torsdag og fredag og at alt det jeg normalt når i de dage, ikke blevet lavet.

Jeg har et årsregnskab der skal afsluttes og billeder der skal redigeres og lige nu, ved jeg ikke hvor jeg skal finde hverken energi eller tid til det.
Tror sgu bare jeg går i seng og så ser det nok bedre ud alt sammen i morgen.

Liv11-,aj14

Fart over feltet · · 25. May 2014 · 21:51 · Uncategorized · No comments

5 år – tomboy prinsesse.

Liv9-maj14

Hun er sgu fantastisk og finurlig, hende min lille Liv. Hun er 100% prinsesse, elsker kjoler, lilla og pink og dukker og bamser. Hun elsker musik og dans, hun griner så smittende som jeg aldrig har hørt andre le og hun giver den max. gas med sin lille pige charme. Og hvem leger hun med? Drengene selvfølgeligt og kun dem – elle næsten kun dem.
Idag da vi fejrede dagen i børnehaven måtte hun kalde dem ind til spisebordet en efter en og alle drengene på nær én, blev kaldt ind først. Og spørger vi hende hvem hun har leget med i løbet af dagen, er det de samme 6 drenge navne der gentages hver gang.

Da Liv vågnede på sin fødselsdag var det første hun sagde, at hendes ben nu var meget længere end hun selv var. Og lige som de anddre unger, da de var hendes alder, måtte hun ind foran spejlet for at konstatere, at hun rent faktisk var en hel del større end dagen før. Jeg elsker den alder.

Og vi fik morgen mad og gaver. Kæphest, cykel, ur og smykkeskrin, kridt til at tegne på fliser, hula hop ring og sjippetov og en kjole og en fin samling klistermærker og hjemmelavede kort fra Iben. Jeg tror faktisk at den gave hun blev gladest for, var den tallerken som fik da hun blev fejret i børnehaven. Hun har talt om den tallerken i lang tid, hun har virkeligt glædet sig til den og glædestrålende fortalt, at hun snart fik den flotte tallerken. Og den var flot og hun blev glad. Og hun nød at kunne give sine mange venner pizza snegle og pølsehorn, som der blev spist overraskende mange af – gud ske tak og lov for, at jeg altid laver ” for meget”. Gruppen på 14 unger og et 4 voksne satte 40 pizza snegle og 32 pølsehorn og 18 frugtspyd til livs. Fantastisk at se hvor de nød maden og hyggede sig med at fejre min skønne datter. Børnehaven gjorde et fantastisk stykke arbejde i at fejre vores Liv, det var virkeligt en dejlig dag at være med til. Tak for det.

Og eftermiddagen blev brugt på cykeltur på den nye cykel. Og Liv pakkede selv en madpakke med fersken, pære, pølsehorn og chokolade og vi fandt en bænk og sad der, os to, og snakkede og lytte til Fredes sang og røde gummistøvler. Og det var helt perfekt og lidt vildt, at sidde der med en 5 årig datter.

Hun har beriget vores familie med hendes helt specielle sind, hendes glade og bestemte væsen og hendes kærlige og til tider sarte sind. Jeg nyder at jeg næsten har hende i sengen hver aften, jeg ved at bitter erfaring at det pludseligt stopper og ungerne blive for store. Hun er mit sidste ønskebarn, den sødeste 5 årige i hele verden og jeg elsker hende til månen og tilbage igen – uendeligt mange gange.

  • thumb-1
  • thumb-2
  • thumb-3
  • thumb-4
  • thumb-5
  • thumb-6
  • thumb-7
  • thumb-8
  • thumb-9
  • thumb-10

5 år – tomboy prinsesse. · · 20. May 2014 · 21:58 · Liv · No comments

Bar rumpe og løbesko

Og der stod hun så og sendte mig afsted på, hvad endte med at være en 10 km løbetur. Og jeg kan ikke stå for hende, min lille pige der er 4 år en dag mere. Hun smilede som en flækket træsko mens hun stod der i mine aflagte løbesko i en alt for kort blue og med rumpen bar.

Dagen har været god. Alle får rent sengetøj på, der er luft tørret. Hesten er vasket – men det kan man ikke se da hun,ligesom alle andre kræ, med det samme ruller sig. Men hun dufter mindre af våd karklud nu end hun gjorde i morges. Og jeg har bagt kage til imorgen og lavet dej til boller og her har væltet rundt med børn i alle aldre, på et tidspunkt var her 10 børn i baghaven, Lindknuds måske mindste baghave? Jeg tror der må have været mindst en håndfuld andre børn igennem huset tidligere på dagen.
Og solen har skinnet og livet været godt. Og imorgen holder vi før fødselsdags fest nr. 2 – inden den rigtige dag skal fejres på mandag.

P.s jeg er officielt blevet bedre til minecraft og har næsten fået helte status hos Sønnich.

Bar rumpe og løbesko · · 17. May 2014 · 22:49 · Uncategorized · No comments

Dags tur

Det går bedre, det gør det. Nakken føltes meget bedre her til morgen og jeg havde sovet godt. Vågnede ikke hvert kvarter fordi jeg ikke kunne finde en behagelig stillig at have hovedet i, og sammenhængende søvn gør meget for ens velbefindende.
Og det er blevet til lidt vasketøj og lidt oprydning, bare lidt og i mit eget tempo. Og så kom solen frem, og Iben ville gerne ride en tur. Og jeg trængte til luft og motion. Så vi drog afsted, jeg på cykel og Iben til hest. Og undervejs red vi forbi en skolekammerats hus og de stak hovedet ud igennem hækken og bød os indenfor til pandekager og græs. Panderkager til os og græs til Godadis. Og det var smadder hyggeligt, sådan noget som jeg husker fra min barndom. Spontant og hyggeligt, noget der bare løfter en op.
Og mens vi spiste lækre pandekager med fyld, græssede Godadis i haven. Lam og børn og hunde og bolde for rundt i en dejlig pærevælling, men heste var fuldstændig ligeglad. Iben tog tøjlerne af hende og lod hende bare gå rundt og spise – og det var intet problem. Det var så skønt.
Og på vej hjem sagde Iben ” mor selv om vi bare har reddet en tur, har det føltes som en dejlig heldagstur.

Nakken trænger nu til ro, cykling var vist ikke det bedste for den. Men det var det hele værd.

Dags tur · · 16. May 2014 · 22:34 · Uncategorized · No comments