Month: December, 2013

Godt nytår

Nytårforsætter = 0

Ønsker om at alle får et fabelagtigt 2014 = uendeligt.

Ibenemma

Godadis8

Godadis8

Godt nytår · · 31. Dec 2013 · 16:38 · Uncategorized · No comments

Endnu en dag er pist væk

Jeg får udnyttet hvert ledigt minut max. for tiden. Op og ud af sengen, skynde på tre børn konstance – de er såååå langsomme. Hvad sker der for unger når man siger : Nu skal I skynde jer! Mine unger gør alt andet. En beslutter sig for at sætte håret på søsteren, en anden fortolker det som om, at tiden bedst bruges ved at spille på sin tab. Når vi så alle står og er klar, efter at undertegnende har vrisset af dem med 20 sekunders interval – så står Sønnich og har glemt at tage strømper på.
Og så kører vi derud af. Kort stop ved Brugsen for at købe fødselsdagkort og hæve penge til den fødselar der har inviteret på brunch. Vi når Ribe hvor Iben så kaster op i hele bilen og ned af sig selv.
Vi ringer og beder fødselsdagsselskabet om starte uden os, vi må lige lavet et pit stop og købe noget benklædeagtigt. Og det når vi også. Og vi får vasket Iben (elller min mor gjorde) og jeg vasket bilen ren for opkast…. yum yum. Og vi når også at have nogle hyggelige timer med godt selskab og en overflod af god mad.
Og sørme om ikke vejrguderne igen var med os. Vi skyndte os hjem og vi var noget trætte af, at det regnede. Men vi fik hentet hesten og mens vi stod og overvejede om vi skulle blive eller tage hjem, stoppede regnen. Og så kunne vi ikke finde sadlen frem hurtigt nok. Og inden vi fik set os om, havde vi også fået skønt selskab af Julie, som gerne ville med på tur.
Og alle tre unger var før og flamme. Det er faktisk næsten det værste. Tre børn og en hest og en mor. Det kræver at man trækker på nogle godt gemte pædagogiske evner.
Vi endte med at have den skønneste ridetur. 4 km og stille og rolig skridt. Skiftevis Iben og Sønnich og Liv med som anden pilot. Og alle hyggede sig. Snakken gik og Iben var så stolt, for jeg lod hende ride uden at jeg havde træktovet i.
Og vi nåede tilbage og havde faktisk dagslys nok til, at ungerne kunne forsætte deres ridning en halv times tid. Alle inklusive hesten nød det og da Daddy kom og så på, konkurrede Sønnich og Iben om, hvem der kunne imponere mest.

Og selv om jeg var træt da jeg kom hjem, fik jeg alligevel slæbt mig selv afsted til en lunte tur på små 5 km. Og hold da kage hvor kan jeg mærke at jeg nu bruger nogle muskler som i lang tid ikke har været brugt. Hold da helt kaje den løbetur idag var hård. Ben og bagdel var så ømme og det tog evigheder før jeg varm nok til, at det ikke generede mig mere. Men jeg gjorde det.

Og fordi jeg ikke tager kamera ud med hesten, endnu et dårligt mobil billede. Liv sidder bagved Sønnich og den stolte storesøster trækker.

Endnu en dag er pist væk · · 29. Dec 2013 · 21:24 · Heste, Personlig · No comments

Topmålt hygge dag

Brendan er i København idag – eller faktisk i Sverige. Noget med ishockey. Hvem der spille mod hvem vides ikke, jeg hører bare ishockey og så siger min hjerne helt af sig selv nananananananananananaanananananannaan….. Men jeg er sikker på at han hygger sig og det er ham velundt.
Ungerne og jeg skulle til Biltema. Jep for hvor ellers har de billigt hestegrej!?
Vi manglede halv kedelige ting som bare er nødvendige, Iben ville bruge nogle lommepenge på noget strigle grej etc.
Så tre unger i fantastiske Fabia og afsted. Vi fik købt hvad vi skulle, drukket en milkshake på Burgerking, hilst på min fætter som vi mødte på parkeringspladsen og så ellers tilbage igen.
Og knapt nok inde af døren, smed vi os i ridetøjet for det regnede ikke!!!!! Vildt!
Og vi hentet en tør hest op fra marken og hun blev striglet med nye strigler og sadlet op og så fik både Iben og jeg reddet. Jeg kun ganske kort. Jeg har erkendt at jeg må snige mig derover uden børn hvis jeg skal have en kinamands chance. Og det gik så godt. Iben red og fik travet, både i longe og helt alene. Hun til tider lidt svært ved at holde Godadis igang, men det skal nok komme. Og Liv fik også en tur eller to. Hendes strategi er lidt som de folk der udøver tortur – hun udtrætter os med hyleri og vi ender med at give efter.
Vores nye strategi må være at efterlade hende hjemme og hente hende, når der er hendes tur 🙂

Og lige som vi besluttede at slutte kom Sønnich løbende. Han synes vi havde været væk frygteligt længe og hvor lang tid kan det egentlig lige tage? Og jeg tilbød ham en tur, jeg pressede ham sågar en smule og fik ham op på hesten. Og så skete det jeg jo havde forventet. Han synes det var toppen af poppen. Det her er jo sjovt mor! Må jeg ikke komme med næste gang i skal ride. Og jo, gu må han da det. Og da vi var færdige med ridning var Sønnich med det samme med på strigle og nusse, og det falder ham faktisk ret naturligt.

Aftenen har vi brugt med at se film sammen og spise hjemmelavede pizzaer og traditionen tro, sover vi alle sammen når Brendan ikke er hjemme. Der går ikke mange minuttter før jeg sniger mig op og kralver ind til mine tre guldklumper. Voldsom hyggelig dag. Vi er så gode til ferie.

Topmålt hygge dag · · 28. Dec 2013 · 21:47 · Personlig · No comments

Grove skinkeboller a la Kris

Jeg har transmogryffet en opskrift, som jeg i al beskedenhed synes er blevet ret god.

groveskinkeboller

Jeg har jo fået en ny bedste ven, Kenwood Major og den har jeg selvfølgeligt måtte teste. Og jeg har bagt grove pølsehorn og fyldt i fryseren og i dag har jeg bagt kage og så havde jeg nogle ledige minutter (og det sker ikke ofte) og så tænkte jeg, at jeg ville lave grove skineboller med ost, til madpakkerne.
Men jeg kunne ikke finde en opskrift sådan lige på et par minutter og så fandt jeg en der så ok ud. og transmogryffede den til en grovere version.

Jeg brugte 50 gr. gær
5 dl vand
2 æg
90 gram fedtstof
1 tsk. salt
50 gr. sukker
700 gram hvedemel
150 gr. grahamsmel
150 gr. rugmel
400 gram skinke i strimler
100 gram ost

Jeg blandede vand og gær og æg først, så salt og sukker og derefter mel, lidt af gangen.Til sidst smed jeg skinkestrimler og ost i.

Jeg lod det stå i ca. 4o minutter til hævning, da jeg havde fordoblet portion + tilført tungere og grovere mel men havde bibeholdt gær mængden.
Derefter satte jeg bollerne på en plade med to skeer, dejen er lidt ala klat dej.

Bollerne blev bagt ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
Og børnene har i den grad godkendt dem, de har været flere gange nede af trappen, for at hente flere.

Jeg tænker umiddelbart at jeg næste gang vil forsøge at fjerne endnu 150 gram hvedemel og erstatte med fuldkornshvedemel – det kan de sagten holde til. Bollerne er på ingen måde bastante, de er lækre og luftige, men alligevel med bid og substans.

Grove skinkeboller a la Kris · · 27. Dec 2013 · 20:31 · Opskrifter · 1 comment

Perfektion!

Iben og jeg væltede sent ud over sengekanten, klokken var over 9. Jeg smed to latte i hovedet og så indfandt vi os ellers ovre hos hesten. Og der blev striglet og nusset og hygget og gumlet hø. Og så fik Iben en lang ridetur på Godadis for første gang. Hun har været oppe på hende i 5 minutter tidligere, men idag red vi ud sammen med en anden pige og dennes mor, mødrene til fods. Og det var skønt at se Iben på hesten. Hun var så stolt og så glad og man kunne mærke lettelsen, da hun hurtigt fandt ud af, at Godadis tager trafik med ophøjet ro. Og solen skinnede den første del af dagen og vi nåede præcist ud, før Lindknud og omegn forsvandt i en tæt tåge.
Og min søster, mand og børn kom og det var så hyggeligt. Vi spiste og slappede af, ingen var til det helt store.
Og da de var taget hjem, fik jeg leget lego med Liv, vi legede hest. Fornemmer man et tema? Og selv om min motivation var lig nu, fik jeg mig kastet i det nye løbetøj og kørt til Bække hvor jeg fik løbet. Hold da kæft jeg kan godt mærke, at jeg ikke helt lever efter mine normale principper. Min ben var så tunge og det mærkes som om jeg havde bly i måsen – men jeg fik tilbagelagt 4.5 km – lygtepæl til lygtepæl i Bække by.

Og aftenen bliver afsluttet med film med ungerne, mens vi spiser rester. Og når børnene er pakket i seng, en kæmpe portion ris a la mande – alt andet ville jo være skørt.

Men dagen har været perfekt. Jeg har nået det jeg skulle, slappet af, hygget med børn og hest, løbet og spist. Hvordan skal jeg få tid til at arbejde. Hvordan skal jeg få tid til to jobs?
Godt jeg ikke skal bekymre mig om det før næste år 🙂

Godadis5

Godadis6

Godadis7

Hjalte

Iben1

Fie_Hjalte