Month: June, 2013

Det lugter af sommerferie allerede

Brunch på Hopballe Mølle fra morgenstunden. Den første times tid var der ikke mange mennesker og vi sad begge og nød udsigten og den gode mad og roen! Ingen der skuIlle tisse, have hjælp til at smøre sit franskbrød eller hælden op i glas. I flere timer skulle vi ikke høre mor mor mor eller Daddyyyyyyyyyyyyyyyyy. Istedet for at køre direkte fra fredfyldt brunch hjem til ungerne, valgte vi at slå vejen forbi en bil forhandler og teste nogle biler. Berlingoen klonker lystigt derud af og har jo være på værksted ca. 3 gange i sidste måned, det er bare ikke holdbart mere.
Jeg kan godt forstå det fornuftige i at kigge på biler og prøvekøre dem også. Det er trods alt ikke hver dag man går i overvejelser om at smide mange penge efter noget. Men kors i hytten hvor er det kedeligt, det er i den grad mande domæne.
Jeg fik virkeligt den der mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus oplevelse. Jeg lægger vægt på at bagsæderne er gode og at bilen ikke lugter at gammel mand eller af sur numse ( den første vi prøvrkørte igår) og om der er sædevarmer i. Jeg vil også gerne have A/C men hvis bagsædet er stort, bagagerummet kan rumme alt det man skal bruge til 5 personer – så er jeg ret glad faktisk.
Brendan går op i sådan noget som motorstørrelse og lytter til den når den kører op over ting og når den starter og når den står i tomgang. Han har læst adskillige anmeldelser af bilen og da vi så havde kørt i en som jeg kunne godkende i følge mine kriterier, afviser han blankt at der kan blive tale om den – folk giver den dårlige anmeldelser!
Og hvorfor har jeg så brugt hjernekapacitet på at vurdere sædevarmer og A/C og makeup spejl? Selv handskerumemt var virkeligt fint i den her bil og den havde, hvis jeg skal gå over i kedelige mandedetaljer, ikke engang rust nogen steder.
Om jeg begriber hvad vi skulle prøv den bil for – når “vi” tydeligvis ikke vil have den!

Jeg tager så sød hævn i de situationer og taler enten om den flashtrigger og det ND filter jeg lige har investeret i, så bliver Brendan nemlig helt blank i blikket. Bevares han forsøger at være interesseret, enddog oprigtigt – men det er vist op af bakke.
Jeg glæder mig til jeg har det, for jeg har sat mig for at give fotografering meget tid her i ferien og nu har jeg fået indkøbt de NØDVENDIGE ting til, at mine projekter kan virkeliggøres.

Fredag var jeg til udredning på Esbjerg sygehus, hvor man ville udelukke visse ting i forhold til at jeg kæmper en brav kamp med anæmi. Og jeg fejler i følge de undersøgelser heldigvis ikke noget alvorligt – hvilket jeg egenligt heller ikke troede.
Strengt taget er det vel avorligt nok aldrigt at have nok blod i systemet og at jeg svinger imellem 5.4 og 6.9 i løbet af få dage forklarer, hvorfor jeg til tider føler mig som en 90 årig. Sidst var mit jerndepot så også på under 1 – så noget skal der gøres.
Da jeg kommer ud i cafeteriet sad hele min flok der og læste bøger. Ikke at jeg normalt slæber hele min familie med, men vi havde planlagt en tur til Tyskland lige bagefter – så gav det bare mere mening.
Da jeg træder ind i cafeteriet springer Sønnich op og render ind i mine arme og råber højt ” Juhuuuu nu har de givet dig blod så du ikke længere er træt”. Hvor jeg misunder ham den tiltro at man bare lidt fikser sådanne problemer. Og ret beset, hvor svært kan det være? Har du en halv spand vand og skal bruge en hel , så fylder du jo bare på. Hvorfor skulle det være anderledes med blod?

daddy_liv

EL bil jomfru no more

Yup jeg har kørt El bil idag og det var forbløffende rart faktisk.
Visse ting skal man lige vænne sig til. I tilfældig rækkefølge:
Når der står at den kan køre 85 kilometer på et batteri siger min sparsomme erfaring mig, at det skal IKKE stole på.
At der INGEN lyd er når man tænder den, ingen vibrationer, nul feedback at all.
At fodgængere ikke flytter sig når man kører bag dem – de hører dig nemlig ikke.

For en god ordens skyld vil jeg sige, at ingen kom noget til hverken mennesker eller materiel.

Fik igår afslutter årsregnskab 2012 og betalt restskat. Og det betyder så, at jeg må belønne mig selv. Og jeg mangler faktisk nogle praktiske “usexede ” ting lige nu. Jeg burde smide penge efter nogle flashtriggere, fjernudløser til kamera og nd filtre, som jeg faktisk skal bruge – men det gider jeg ikke lige nu.
Nej jeg tog en impulsiv beslutning og bestilte en kamerataske, en jeg længe har ønsket mig. Så fra om ganske snart flytter Betsy ind på matriklen og jeg kan endeligt slæbe kameraet med over alt, uden at skulle have ekstra taske med.
Jeg har jo i lang tid drømt om en ONA taske, men det blev det ikke. I første omgang fordi jeg ikke kunne få den i europa og den bliver tisse dyr år man skal betale porto, moms, gebyr, moms af gebyr og gebyr af momsgebyret. Men grunden til jeg fravalgte den var, at der ikke er en lynslås i. Den lukkes kun via flab og det er ikke nok til mig. Jeg vil simpelthen ikke gå rundt og bekymre mig om, om mit kamera falder ud eller bliver vådt.
Og så faldt jeg for Betsy. Den er ikke ægte læder men den er fed, jeg kan bruge den til hverdag – også uden kamera og så er den ikke dyrere end at man kan forsvare at anskaffe sig en mere om nogle år ( yeah rigt!)
Så nu venter jeg bare på Betsy og det kan ikke gå hurtigt nok med at få hende hjem.

EL bil jomfru no more · · 26. Jun 2013 · 20:41 · Uncategorized · No comments

Otto & co. {Fotograf Kristina Daley- Børnefotograf-Familiefotograf}

Det er ikke første gang jeg har mødt Otto og hans forældre. Og lige som sidste gang, gik jeg fra vores møde i ekstra godt humør.
Det er fantastisk at opleve den humor den her familie har og det skinner igennem i deres billeder.

Nu da mine ferie er lige om hjørnet arbejder jeg på højtryk med at få alle billeder bestilt, afsendt, redigeret og brændt så jeg kan have (nogenlunde) rent bord til midt juli. Og derefter håber jeg at nogle af mine personlige projekter kan gennemføres og blive vist frem og at jeg igen kan blogge med bare nogenlunde jævnt interval.

TL6

TL3

yeah regnvejr

Det regner og det er gråt og det er ok!
Familien er ligesom tvunget sammen her i L vejret og selv den ellers obligatoriske gåtur er suspenderet – vi gider nemlig ikke.
Badeværelserne skinner, ungernes værelser er ryddet op, sengetøjet vasket og hvad synes som 15 Ikea poser vasketøj lagt på plads.
Flere gange i løbet af dagen har jeg ladet mig opsluge af fotografi relaterede ting, læser lidt teori, redigerer billeder, tager billeder. Det er faktisk ikke så meget anderledes end andre dage, idag er bare ligesom lidt mere ok.
Ungerne holder frokost fest, de har fundet fancy servietter og shot glas frem og pludselig er rugbrødsmadder en fest. Nu truer de med at bage scones eller cookies, jeg lader mig bare overraske.

Det er lidt (meget) skønt bare at være, ikke at have travlt og bare betragte familielivet som det nu engang udfolder sig.
Og sådan en dag som i dag, har jeg valgt at se verden fra andre vinkler. Og sådan så min verden altså ud idag!

Kaoscollage

yeah regnvejr · · 22. Jun 2013 · 17:47 · Uncategorized · No comments

Den bag ved kameraet

Det er vel næppe nogen velbevaret hemmelighed, at jeg er fotografen her i biksen. Det er jeg fordi jeg elsker at fotografere, at være kreativ med et kamera, kunsten det er, at skabe minder.
Bagsiden af medaljen er, at dør jeg i morgen, findes der ikke just meget der beviser, at jeg var her. Og det er da underligt.
Og faktum er at jeg hader at få taget billeder – som i virkeligt hader det. Men jeg vil så gerne have billederne – men der er ingen der tager dem.
Og heller ikke selv om jeg har bedt om det, hvilket faktisk gør mig lidt trist til tider.

Så nu har jeg samlet de få billeder der er af mig, de fleste takket være Iben, som faktisk er en knald dygtig fotograf.

HUmmer8

IMG_4210

IMG_6054

me_and_liv

Sonnich_mor_november2011

Livsyg3_november2011

Livsyg2_november2011

IMG_6517

IMG_6351

IMG_5068web

IMG_5090web

PORTRAIT

Den bag ved kameraet · · 20. Jun 2013 · 22:01 · Uncategorized · No comments