Month: March, 2013

Ja hatten

Jeg øver mig, gør jeg . Øver mig i at finde skønheden i sne, mere af den. Øver mig i at finde inspiration i nøgne træer, blå frosne fingre, snot næser og kulde.
Jeg ved ikke hvor godt det går?
Jeg ved at jeg nyder at have tid til ungerne (som iøvrigt har været skrækkelige i dag) og tid til at lave noget andet, end “bare” portrætter. Jeg lod blikket vandre i det “smukke” vintervejr og fik nogle ganske ok skud af det. Forfriskende.
Efter 6 km i det danske vinterlandsakb var jeg stålsat og ville ud at løbe når vi kom hjem – og så begyndte det først virkeligt at sne. Glem det. Smed mig fluks i indenfor og gik igang med at bage en kanelkage. Ikke så sundt for den slanke linje men meget sund for psyken.

trees

trunte
13 år gammel er hun, det kan man faktisk ikke se.

treecollage

Sonnich1

Iben_sonnich3

Iben_sonnich2

creek2

creek

brendan

Ja hatten · 21:18 · Uncategorized

Write a Comment

*

*


− eight = 1

Klik klik

Først hidkaldte jeg ungerne for at de kunne se hvordan en rigtig film ser ud. De var målløse og lidt mistroiske. Hvordan kan en rulle med noget der ligner brun plastik bliver til smukke billeder. Og hvor ser man hvordan det billede man lige tog ser ud? Og de der lithum batterier, de er da for mærkelige. Og jeg har taget nogle enkelte skud med film i dag og sikke da en fantastisk lyd – både når filmen spoler og når man tager billedet og filmen føres frem. Det er sgu næsten magisk.Jeg håber på at komme ud lidt senere i aften og tage lidt flere med Iben som model. De første par billeder jeg tog var af Liv og hver gang hun hørte lyden af filmen der rullede, kom hovedet lidt på skrå. Kort efter kom hun løbende og ville se det billede jeg lige havde taget.
Men jeg nyder at fotografere med film, ligesom jeg havde en formodning for at jeg ville. Der er noget ganske særligt højtideligt ved virkeligt at skulle gennemtænke sit billede, at skulle forestille sig resultatet, at skulle bruge sin viden om film og kamera til at få den, til ens personlige smag, korrekte eksponering. Og jeg er klar over, at jeg sikkert ikke er mega tilfreds med de første par ruller der kommer tilbage – men det er ok. Processen er sund for mig kan jeg mærke, det er som at meditere med et kamera.

Liv14

pretty dress collage

Liv19

Klik klik · 13:41 · Liv, Personlig

Write a Comment

*

*


one + = 8

Påskeferie

Kors hvor jeg nyder det.
Liv har smidt bleen! og jeg er stolt af hende, for hun klarer det så fint. Jo der er uheld, men idag har hun kun haft et og vi har været i Ikea, ToysRus og Bilka hele dagen, haft lange køreture og alligevel gik det først galt da vi kom hjem. Hun er ved at være så stor, min lille baby.

Og Liv er canadisk statsborger nu, sådan med et snuptag. Nu er jeg den eneste i hytten med kun 1 tilhøsforhold – det er da lidt sjovt. Hun har jo ikke fattet en bjælde af det og det er også ligegyldigt, det kommer hun til senere i livet og for hendes daddy er det en stor ting.

Jeg har vanen tro sat mig for, at jeg skal lave noget krea i min ferie. Så i søndags gjorde jeg alvor af min trussel og indkøbte film og batterier til mit gamle kamera og jeg glæder mig som et lille barn til, at jeg kan sætte filmen i mit gamle analoge grej og tage billeder med rigtig film. Der er noget lækkert organisk over det, noget mere virkeligt, noget mere nærværende og det trænger jeg til. Jeg glæder mig til at blive tvunget til at tage den med ro, gennemtænke et billede mange gange før jeg klikker, spare på mine skud.
Nu mangler jeg bare at finde et godt sted at få skannet filerne til et digitalt format. Det har så vist sig at være en ganske dyr lille hobby jeg har fundt mig her, priserne på skanning er horrible og hvis jeg bliver helt fanget i det her analoge film halløj, vil jeg overveje selv at anskaffe en god skanner.
Og selv om jeg før altid har hadet at vente på at mine film kom tilbage fra laboratoriet, så glæder jeg mig faktisk også til den del nu. Der er intet som forventningens glæde. Og det bliver da spændende at se, hvordan jeg tager billeder med et analogt kamaera nu, hvor jeg ikke har brugt 1 i mere end 8 år.
Jeg håber film og battier kommer i morgen, så mit krea projekt kan skydes i gang – bogstaveligt talt.

windmil1

karen_iben

analog

sun

sonnich_Iben

Livstatsborgerskab

Og lige som i alle andre ferier, så sover Iben og Sønnich sammen og det gør mig glad. Deres forhold er ofte som hund og kat og alligvel vælger de enhver lejlighed til, at sove sammen, at hygge sammen bare de to.
Imorgen laver vi bunke sovning, ungerne og mig. Brendan er ikke hjemme og når katten er væk 😉

Påskeferie · 22:27 · Iben, Liv, Personlig

One Comment