Month: October, 2011

36 år lidt endnu

men lige om lidt bliver jeg 37 år. Har jeg en krise? Niks ikke så meget som en lille snert. Jeg elsker min alder, jeg elsker mit liv og det at jeg er blevet et år ældre, betyder jo rent faktisk at jeg har overlevet endnu et år. Hvordan kan det nu være dårligt?
Så tillykke til mig, lige om lidt.

Og i dagens anledning har jeg så hængt de sidste af mine 18 billeder jeg har bestilt på væggen. Total forkælelse.

36 år lidt endnu · · 28. Oct 2011 · 22:44 · Uncategorized · No comments

Spændende dag med irriterende afslutning

Det har slet ikke været nogen dårlig dag i dag – altså bortset fra, at jeg ikke har haft det vanvittigt godt.
Brugte en flex dag sammen med en veninde og drog til netværksmøde i Odense og det var fedt. Endte med at føle mig inspireret og fattig- sidste del er knapt så fedt.
Jeg elsker at være i kvinders selsskab, jeg elsker især at være i selskab med kvinder, de faktisk vil og kan noget og som tør noget. Perfekt dag.
Derefter forsøg numero duo på at købe et stk. Ikea møbel. Denne gang ville det koste 995 kr. at få det leveret, altså 50% af købsprisen. Man er ikke jyde for ingenting og det vil jeg bare ikke give.
Så gæve Gitte og jeg forsøgte med kvindelig snilde (læs klodsethed) at få bæstet ind i los Berlingo – det gik ikke så godt. Vi moslede rundt, sæder blevet pillet ned og taget op, nakkestøtter fjernet og sat på, vi forsøgte diagonalt, horisontalt, oprejst, tiltet til en side – men det gik bare ikke. For F**** da jeg er ved at få spat. Sidder der virkeligt en dårlig Ikea karma lige over mit hovede??? Hvorfor skal det bare ikke lykkes???
Hvis vi lige skal fokusere på det overraskende positive så er det,at Blondie 1&2 fandt hele vejen til Odense, fik parkeret Berlingoen ( og dem som har kørt sådan en ved, at det ikke er noget man sådan liiiii gør i et parkeringshus bygget til en Lupo) fundet vejen frem til stedet mødet blevet afholdt og tilbage til bilen, efter en eller to omveje.
Vi for ikke vild i Ikea, vi fandt varen med det samme og efter endt masse strabadser, kørte vi hjem den helt direkte vej. Og Gert, vi drak ikke kaffe.
Nu skal jeg så overskue en enkelt arbejdsdag før det er weeekend – det går nok lige.

Svært at være forældre nogen gange

Iben fortæller i dag, at der have været valg til elevrådet og det ville hun gerne være med til. Da vi jo lever i et godt demokratisk samfund, skal børnene stemme. Iben fik en stemme og det var hendes egen.

Av det gør ondt, på hendes forældre. Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor, men det jeg blev ked af det på hendes vegne. Jeg synes det kræver mod og selvtillid at turde stille op, et mod og en selvtillid jeg ikke havde i den alder. Jeg synes det viser intiativ og beslutsomhed at ville være en del af et elveråd og jeg ville på hendes vegne have ønsket, at hun havde fået lov. Jeg tror hun ville bidrage på en god måde.

Iben sagde da jeg spurgte hende, hvem der så var blevet valgt ind, at hun mente de to piger var rigtigt gode og ville gøre et stort stykke arbejde. Det sagde hun helt uden bitterhed. Iben er et stort menneske. Iben er helt igennem god, hun har tonsvis af empati og et hjerte der kan rumme alle og hun er en evig inspiration for mig. Jeg gad godt være som Iben, hun er på mange måder er stort forbillede for mig.

Og selv om det er gået mig lidt på, at ingen fandt hende god nok til at give hende en stemme, så har jeg også været stolt af hende. Jeg synes hun er sej at turde stille op og jeg synes hun er et ualmindeligt stort menneske, for at kunne se det positive i, at to kammerater blev valgt ind og ikke hende selv.

Liv_Iben_2_oktober2011

Iben_saxofon_oktober2011

Sonnich_legocollage

I bund og grund har jeg faktisk nogle vældigt coole kiddos og jeg knuse elsker dem. Disse billeder er alle fra efterårsferiens sidste dag – nu tæller vi så ned til juleferie.

Julefotografering

Så er det allerede ved at være tid til at tænke på julefotografering. Efterårsferien er slut i morgen og den uge er da gået alt alt for hurtigt. Vi har dog nydt det i stor stil i familien, vi har haft tid, fået lavet praktiske projekter og hygget og i går fik vi fejret Thanksgiving, dejligt.

Jeg har igen 3 tilbud til julefotografering.


Fotografering inkl. 1 30×40 lamineret kanvas på 16 mm blindramme.  Og 10 julekort 10×15 cm med kuvert.
600 kr.


Fotografering inkl. 10 julekort 10 x 15 cm med kuvert 
1. stk .18×24 cm print
400 kr
 
 
Fotografering uden medfølgende print med mulighed for at bestille i forhold til normal pristliste 299 kr 
 

Særlige tilbud i november og December måned, som selvfølgeligt kan bruges af folk der har billeder liggende hos mig på server eller som kan tilkøbes i forbindelse med fotografering i november og december måned (også on location)

10 julekort 10×15 cm/med kuvert 120 kr.
Efterfølgende 10 juekort 80 kr.
Derefter koster sæt med 10 julekort 60 kr.
 
30×40 lamineret kanvas på 16 mm blindramme kun 325 kr.
Du sparer 300 kr og får gratis laminering med i prisen.
 
 

Følgende datoer er sat af til julefotografering

19 og 20 November i tidsrummmet 10-15
26 og 27 November i tidsrummet 10-15

Fotografering tager en halv time og der kan efterfølgende udvælges max. 3 billeder til redigering og efterfølgende udvælgelse i et galleri.

Tider gives efter først til mølle princippet.

Porto tillægges ved forsendelse.

Send en mail til kristina.daley@gmail.com for at booke.

 

Julefotografering · · 23. Oct 2011 · 20:49 · Uncategorized · 5 comments

Jeg er flov over at være dansker

Jeg holder mig normalt fra at skrive noget alt for kontroversielt, det skrevne ord er vanskeligt og meget kan misforstås, så nogen gange er det bare klogest a tie. Nu har jeg haft en hel uge til at gå og tænke over den nye trend i Danmark og jeg kan virkeligt ikke lide den – jeg synes det er sørgeligt med den udvikling vi nu har.

Igen har der været amme fjendtlige debatter mange steder og de er bare så unuancerede og dumme – rent ud sagt. Hver gang ammning diskuteres, bringes bleer på cafeborde også ind i debatten. Jamen hvad sker der lige for det??? Siden hvornår diskuterer vi afføring når vi debatterer mad? Aldrig, vel!? Hvorfor så gøre det når vi taler om amning. Det ene har intet med det andet at gøre og jeg ville være den første der sagde fra overfor bleskifte på en cafe – som jeg dog aldrig har oplevet.
Hvad er der galt med at amme i offentlighed? Hvorfor er der nogen der bliver stødt over det? Og hvorfor ikke bare kigge væk?
Jeg ejer et forum med små 9000 kvindelige deltagere (og nogle enkelte mænd) og jeg omgås kvinder i stor stil, både privat, i forbindelse med slyngemøder og som fotograf. Hvis nogen skulle have mødt kvinder med bryster flagrende i det bare og med lorte bleer flyvende om ørene, så er det mig og jeg har vitterligt aldrig set det. Jeg ser ofte kvinder der ammer, de sidder diskret og gør det naturen har skabt dem til og for mig, ser det dejligt, naturligt og fredfyldt ud. Og jeg skal ikke afvise, at nogle enkelte mennesker kan føle sig stødt over synet,men hvorfor hidse sig op over det? Hvorfor ikke kigge væk, gå et andet sted hen. Hvorfor har dem som ikke ammer fortrinsret over dem der gør?
Jeg ser ofte ting jeg ikke synes er lækkert, to 15 årige der nærmste voldtager hinanden på rulletrappen i Bryggen, en fuld person der står og tisser i fuld offentlighed, en vulgært klædt person etc. Jeg hidser mig ikke op, jeg kigger væk. Det er faktisk ikke svært.

Jeg synes debatten er usaglig og åndssvag for vi kan ikke afskaffe alt det vi ikke kan lide, vi kan lære at leve med det. Vi lever i et demokrati og et, indtil for nyligt, børnevenligt land og så må dem der ikke kan lide a) kvinder, b) børn, c)bryster, d) all of the mentioned altså lade være med at glo på det, de finder stødende. Kom dog videre i livet og lad være med at lede efter ting, der kan provokere dig!

Som om ammedebatten ikke var nok, så har vi også adopteret en bonerthed fra en anden verden. Nu må man i virkeligt mange svømmehaller ikke have et barn af det modsatte køn med i omklædningsrummet,hvis de er over 6-7 år. Jamen helt ærligt, hvad sker der for os danskere?? Hvor kommer den her viktorianske holdninger fra? Siden hvornår er en dreng på 6 år i et omklædningsrum med kvinder et problem? Hvilke tanker og følelser er det vi tillæger så små børn, når vi kan føle os krænket over deres blotte tilstedværelse. Og hvad med den enelige mor til to drenge, en på 3 og en på 6 år, hvad gør hun?
Min søn er 7 år nu og det ville være alt for meget forlangt, at han selv skulle kunne navigere i et omklædningsrum. Når jeg tænker på, hvilke ting man skal huske før man kommer til svømmehallen, så kan jeg forudse en ked af det dreng, der giver op og bliver usikker. Jeg er ikke den eneste med sådan et barn.

Jeg har tænkt og tænkt over der her ændringer i vores samfund i den her uge, hvor jeg har fri og tid til at tænke på andet end ren overlevelse – og jeg forstår det ikke. Hvad er anderledes nu end for 5 år siden. Hvorfor var vi for ganske kort tid siden kendt for vores frisind, vores børnevenlige restauranter og åbne samfund og nu er vi blevet til bittre fjendtlige mennesker, der bare leder efter noget at kunne brokke os over.

Da jeg boede i Canada for over 10 år siden, var jeg så stolt over at komme fra et land, hvor man ikke skulle gemme sig i et ammetelt, hvor små børn var velkommen i et omklædningsrum sammen med mor eller far og hvor bøsse og lebiske ikke blev stenet for at vise kærlighed overfor hinanden. Nu er jeg bare flov og ærgelig over, at vi tilsyneladende ikke udvikler os mere i den retning men tværtimod bliver viktorianske og bonerte og fjendtlige.

I dag læste jeg i DJØF bladet at højtuddannede kvinder vælger at gå ned i tid, for at hellige sig sine børn, for at få mere tid med dem og for at give dem den bedste start i livet. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at det da snart så betyder at de kvinder, som jeg jo faktisk hører til, må blive hjemme for ikke at risikere at støde nogen ved enten at gå i svømmehallen med dem eller fordi de ammer på offentlige steder.Jeg siger ikke at man partout skal drage ud i det offentlige rum for at have kvalitetstid sammen med sine børn, men jeg mener dog, at det derude i den virkelige verden, at vi lærer vores børn en masse vigtige ting. En tur i svømmehallen eller på cafe kan lære mine børn noget om forskelle, sociale spillerregler, noget om respekt og noget om alsidighed, men det kan vi så være afskåret fra i fremtiden.

Og jeg ved jo godt, at børnefamilier stadig kan en masse ting sammen, men udviklingen er i gang og hvad bliver så det næste??? Jeg havde ikke forudset den her udvikling for bare få år siden og jeg frygter virkeligt for, hvad det næste bliver. Jeg har under alle omstændighedere besluttet, at jeg ikke støtter børnefjendske cafeer og svømmehaller – også selv om jeg rent faktisk ikke er berørt af problematikken, men fordi jeg ikke kan være med til at godkende den her møgkedelige udvikling der foregår. Punktum.

For lige at slutte af med noget mindre kontroversielt, så har jeg nogle efterårsbilleder fra Århus.

hjort

to_hjorte

Og så lige min yngste datter, som jeg har brugt dagen sammen med. Hun er en fotograf in spe,lige som storesøsteren.

Liv_20oktober_2011

LIv2_oktober20-2011