Month: March, 2011

Jeg er begyndt at løbe igen.

Lad mig starte med at fortælle hvad løbe er, i min verden. Det kan vist bedst illustreres ved den dag, jeg tog Iben med på min 2 km lange løbetur. Iben havde dagen forinden været med sin Daddy ude, hvor hun cyklede ved siden af, mens han løb. Da hun spurgte om hun måtte komme med mig, var svaret ja, men du skal også løbe. For det første løber jeg ikke endnu sådan virkeligt offentlige steder, det er det bare ikke yndefuldt nok til endnu. For det andet, så er der ikke veje der hvor jeg løber, som jo har direkte sammenhæng med årsag nummer 1. Ergo ingen cykel men bare løb.
Iben besluttede sig for, at hun gerne ville med ud af løbe alligevel.
Så vi kaster os i tøjet og begynder at løbe af sted. Der går ikke mange minutter før Iben, der springer omkring mig som et forårs kådt kid siger, mor – løber du aldrig hurtigere?
Anstrengt smil og et sagte nej, det gør jeg ikke. Det gælder ikke om at løbe hurtigt (eller langt) men bare om, at man løber.
Få minutter senere, mens vi sammen løber over sportspladsen.
Mor, se – jeg kan gå ved siden af dig når du løber. Er det ikke vildt.

Meget anstrengt smil og et ”hold nu kæft” jeg kan ikke tale når jeg løber.
Iben skal ikke med ud at løbe igen før jeg har tabt mig mindst 10 kg og kan løbe noget hurtigere.

Men løber det gør jeg altså (selv om jeg måske har omdefineret betegnelsen en anelse) og lige nu, er jeg på det stadie hvor jeg næsten kan klare 2 km uden pause. Jeg hader hvert et minut og tænker, mens jeg løber på hvor meget jeg hader det og hvor fedt det er, at jeg kun skal løbe hver anden dag. Hvis det går som sidste år, så kommer jeg (næste) til at holde af det og jeg ved, at jeg allerede nu holder af, hvordan jeg har det når jeg har udstået dagens løbestraf. Derfor løber jeg i morgen igen. Alene.

5 Comments