Month: December, 2010

Minutter med Liv

Uh ferie er skønt. Gentager jeg mig selv? Jeg er ligeglad, ferie er så skønt.
I går da jeg kom ud for at hente Liv i barnevogne, havde hun brækket sig over det hele. Hun lå med store øjne og så på mig og sagde men den mest stille lille stemme; Hov, se. Stakkel. Hun har haft det elendigt i 24 timer men det ser ud som om (7-9-13) at hun nu er ved at være på den anden side af det. Hun brækkede sig med 20 minutters mellemrum det meste af dagen i går og natten var kun marginalt bedre – og jeg var alene, så jeg er træt. Nu sover hun, min smukke datter, udmattet af sygdom og et langt bad.

Hun endte sent i går med at falde i søvn i mine arm, mens vi sad i sofaen. Syge børn er ikke fedt men hvis det skal være, så er det ok når man på den måde kan få fyldt sin kramme kvote op.

IMG_6793edit

Billederne her er af aftenes bad. Jeg satte mig godt til rette og nød bare synes af et glad lille barn, som igen kunne smile.

bathtime1

Kransekagedejen er klar til imorgen. Desserten har ungerne besluttet skal være abemad med råcreme og Brendan står for aftensmaden. Iben vil vanen tro hjælpe mig med at lave kransekage tårnet og vi har vist også en aftale om at pynte huset i bedste nytårsstil og lege med perler. Så jeg skal bruge resten af natten på at finpudse mine nytårsforsæt og nyde resten af vores fantastiske ferie og nyde vores tid sammen med Jamie.

Minutter med Liv · · 30. Dec 2010 · 23:38 · Uncategorized · 1 comment

Besøg fra Canada

Hvor vi bare hygger her i julen, det er fantastisk. I går ankom Jamie hele vejen fra Canada og hvor har vi glædet os, alle sammen. Iben kunne næsten ikke vente mere, da tiden nærmede sig og derfor måtte vi udfylde tiden med underholdning.

IMG_6742web

IMG_6743web

IMG_6738web

Nu er Jamie så ankommet og ungerne er vilde med ham. Iben havde besluttet sig for, at han er sød, for han er jo en onkel. Når man sådan går til makronerne med positiv indstilling, så bliver det jo heldigvis en selvopfyldende profeti og hun forguder allerede Jamie. Liv, ja hun blev også hurtig overtalt omend hun her til morgen igen var lidt genert.

IMG_6773web

IMG_6772web

Og når vi nu taler om Liv, den lille finurlige pige med den store udstråling og stålsate vilje,her er hun så, siddende på en roller bin. Der fandt hun ud af at hun skulle sidde i går og Iben har så trukket rundt med hende i hele huset det meste af dagen. Her til morgen går hun igen hen til opbevaringsdimser, udstøder et neandertal grynt og peger og så har hun igen brugt en god rum tid der, 40 cm over gulvet. Skøre unge.

IMG_6767web

Lige nu er jeg alene hjemme. Brendan, Jamie og de store unger er taget på tur og Livsen sover, så jeg tror jeg bliver nødt til at kaste mig over noget så kedsommeligt som regnskab – det er bare med at få det overstået.

Overvældet og overrasket

På den meget fede måde. Dem der kender mig, ved at der skal meget til at jeg ikke ved hvad jeg siger, virkeligt meget. I dag vidste jeg faktisk ikke hvad jeg skulle sige, fordi den gavmildhed jeg blev mødt med var så stor men endnu mere, de tanker der lå bag gavmildheden. Jeg fik et smykke i dag af en veninde og ikke bare et hvilket som helst smykke, nej det smukkeste smykke lavet til mig. Smykket er et vodoo smykke, som det så smukt blev kaldt – I like it, og er en smuk oxyderet kæde med en ring i, hvor i der hænger det smukkeste kamera. Uden for ringen hænger der tre små perler,der hver symboliserer mine tre fantastiske børn. Jeg er så rørt over smykket, over de tanker der er blevet tænkt, over at blive overrasket helt uventet, over at en travl veninde har brugt tid og krudt og penge og fantasi på, at få lavet noget så smukt og noget som er tiltænkt mig, for at bringe mig lykke. Jamen jeg har ikke nok ord til at beskrive hvad det betyder for mig – det er så overvældende. Liv har kigget på det hele aftenen og sagt Fiiiin og Seeeee, det er store ord fra hende og et seal of approval. Sjovt nok, kom der her til aften en mail om en opgave i min mailbox og jeg kunne ikke lade være med at sende en tanke til min vodoo kæde 🙂

Dagen har været skøn, så helt igennem. Fik sovet ret godt i nat, Liv var næste eksemplarisk og ungerne stod først op omkring klokken 8. Jeg fik gået en dejlig formiddags tur med Liv og handlet ind til at få besøg og vi nød det smukke frostklare og kolde vejr. Vi havde et fantastisk besøg, stille og roligt og afslappende og som altid, endte jeg med at have et overskud af energi. Den energi blev brugt på hurtigt at få lagt vasketøj på plads og så ellers drage ud i det smukke vinter vejr, for at tage billeder. Nu gik det hverken værre eller bedre end at jeg faldt i et gammelkendt mønster – jeg endte med at pege objektivet mod min skønne datter mere end landskabet. Så jeg tager af sted imorgen igen – alene – med en kop kaffe. I det mindste overholdt jeg igen mit nytårsforsæt om snapshots og jeg elsker dem, billederne af Iben og hendes nye build a bear bamse der hedder Bella.

IMG_6715

IMG_6730web

IMG_6702edit

And this last one is for Grama. It was all Ibens idea to have a little tribute to the quilt session.

IMG_6691editweb

I morgen kommer Jamie, jeg glæder mig helt vildt og håber vi får nogle fantastiske dage. Hvis jeg ellers får taget nogle billeder i morgen af Livsen, skulle der være gode chancer for at min hemmelige slyngekarmanisse får en af de smukke kreationer at se, de ligger nemlig fremme, lige til at tage på i morgen tidlig.
Jeg er røvforkælet 🙂

Langsomme juledage

Glædelig jul. Glædelig fantastisk jul. Jeg synes det er så fedt at mine unger oplever en dansk hvid jul, men kælkning og røde kinder, frost på træerne, smukke røde og blå aften og morgen himler der farver sneen – jamen er det ikke bare perfekt. Julen har været skøn, afslappende og dejlig og hyggelig og anti travl. Det er i disse dage at vi kan mærke, hvor lille vores familie egenlig er. Vi har ingen julefrokoster, ingen forpligtelser overhovedet og vi har bare daset den, stået sent op, spist morgenmad længe, leget med nyt legetøj og for mit vedkommende, ligget på mit nye varmetæppe og plejet min nyerhvervede forkølelse.

Jeg har delvist pakket min indre fotograf af vejen. Jeg har taget snapshots, jeg har ikke bekymret mig en døjt om regler, lysfald og komposition og jeg nyder det.

IMG_6607edit

Juleaften blev holdt hos min søster og det var skønt. Ungerne var eksemplariske og dejlige. Der blev danset og hygget på Almas værelse, som også var vores udkigspost efter julemanden. Han blev spottet flere gange af Sønnich.

IMG_6639web

IMG_6640web

Var det julemanden jeg hørte?

IMG_6643web

IMG_6644web

IMG_6651web

IMG_6656

IMG_6626web

IMG_6628web

Og jeg kunne ikke dy mig for at købe noget nyt tøj til Liv. HUn er så skøn, hun stråler som en lille sol og peger på sig selv og hviner FIIIIIINNNN. Uh hun er så kær.

IMG_6617web

Dagen derpå blev det hygget og hygget og hygget. Julegaver prøvet og studeret.

IMG_6656web

IMG_6657web

IMG_6660web

Lige nu drikker jeg varm chokolade, lavet at chokoladeskeer. Jeg havde planer om at lægge billeder ud af alle de lækre sager jeg modtog med posten lige før jul – men det skete ikke. Skumfiduserne blev hurtigt spist, tøjet kom hurtigt i brug og der er kun chokolade skeer tilbage. At der ikke er billeder, er bare et bevis på at gaverne er elsket og skattet, vi måtte bare bruge dem med det samme. Jeg ved ikke hvem du er kære fe, men mange mange tak. Jeg vil garantere at man kan se Livsens tøj i brug her på bloggen i den nærmeste fremtid, for det er bare så sødt.

Langsomme juledage · · 26. Dec 2010 · 12:45 · Uncategorized, , · 1 comment

Tandløst kaos

Intentionerne, dem var der intet galt med. Lyset var lidt blah men da jeg jo har et stjerne dejlige kamera, er det ingen hindring og så gik det alligevel helt helt galt.
Sønnich tabte i torsdag en tand mere, hans 3. tand. Han kom stolt hjem og fremviste sit smukke,frække tandløse smil og vi blev enige om, at det måtte vi have billeder af. Fastforward til lørdag. Dejlig afslappende dag, vi trissede rundt i pyjamas og hygge tøj og lavede ikke et hammerslag og så kom det over mig, vi skulle have billedet – af tanden – den manglende tand.

mssing tooth

Han ser lidt bleg og medtaget ud, hans mave er stadig ikke helt i topform, men han har det bedre, min smukke søn.
Tandløst smil tema gik for så vidt ok, men så fik mor her den tanke, at yndige billeder af de to ældste, lige var sagen.
Jeg prøvede, virkeligt. Jeg prøvede at komme med et forslag, et andet, lokke og måske endda hæve stemmen – intet hjalp.
Til sidst gjorde jeg det, som alle kloge forældre gør (jep selvros er på sin plads) nemlig at smide håndklædet i ringen og accepter det vilde kaos.

julekaos

Dagens eneste og store bedrift har været, at juleshoppe i Kolding storcenter. Åh hvor jeg hader det sted.

Tandløst kaos · · 18. Dec 2010 · 23:49 · Uncategorized, , , · 3 comments