Month: October, 2010

Færøerne – fabelagtig fantastisk

Vi har haft de skønneste dag på Færøerne. Der er så smukt, så vildt, så uspoleret og vi er alle forelskede i øen. Vi ankom tidlig morgen, der var bælgragende mørkt og i havde flere timer at vente, før dagslyset kom. Da vi endelig kunne se vores omgivelser, var vi solgt. Den dag vi ankom var vejret omskifteligt. Natten havde budt på bølger mellem 5 og 6 meter (alle var søsyge på nær Liv og jeg ) og vinden ar en evig følgesvend i vores 4 dage på Færøerne. Selv om vejret var koldt, ja jeg tør godt sige skide koldt, så ødelagde det slet slet ikke vores tur. Jeg tror ikke der findes vejr der gør Færøerne grimme eller bare ikke seværdige, gråvejr, snevejr, solskin eller regn – der er bare smukt over det hele.
Vi havde lejet et sommerhus uden for Torshavn i en lille bygd ved navnet Signabøur. Super centralt på mange måder og med en fabelagtig udsigt.

IMG_4601web

IMG_4602web

IMG_4603web

Alle tre billeder taget fra mit soveværelse vindue. Nice.

Vi var opsatte på at se så meget som muligt, uden at stresse. Vi nåede rigtigt meget, men visse ting måtte vi modvilligt fravælge. Vi havde så meget sne at nogle af vejen ikke var sikre at køre på, slet ikke i min lyseblå Berlingo med sommerdæk.

Saksun var tilgængeligt og uforglemmelig også.

IMG_4625editweb

IMG_4611web

IMG_4618web

IMG_4619web

IMG_4624web

Jeg tror seriøst at jeg har indhenter 6 måneders mangel på søvn i den sidste uge. Den dag jeg gik senest i seng, blev klokken kun 21.30 – og vi er ikke stået vildt tidligt op heller. Det har været fantastisk og så tiltrængt. Jeg har ikke tænkt på mit firma, slyngebarn eller mit fuldtidsarbejde. Jeg har hygget mig med de dejligste mennesker jeg kender og haft nogle fantastiske samtaler med de store unger.

IMG_4685web

IMG_4735web

IMG_4689web

IMG_4629web

Billedet af Iben er nok det smukkeste der nogensinde er blevet taget på Færøerne. Hendes gamle og velkendte og smukke smil, er langt om længe ved at komme tilbage og både Brendan og jeg er så lykkelig for at se det igen.

IMG_4593web

IMG_4654web

IMG_4709edit

Færøerne byder på så smuk og dramatisk natur, at man ikke på noget tidspunkt keder sig. Jeg er notorisk kendt for at falde i søvn i bilen, når jeg er med som passager og det skete ikke en eneste gang i de 4 dage vi var på Færøerne. Knapt nok ankommet til Danmark. SNORK..

IMG_4750web

IMG_4566web

IMG_4565web

IMG_4577web

IMG_4637web

Billedet ovenover af Kæmpen og kællingen, har startet en nystartet passion hos ungerne for nordiske sagn. Knapt nok hjemme måtte jeg google hvordan sagnet om Kæmpen og kællingen præcist var, for ungerne har spurgt 1000 gange til det. Mor hvorfor blev de til sten? Hvor skulle Færøerne til Island? Er det blevet til sten eller er de stadig indeni stenen? og mange mange flere af samme slags. Det er jo let nok at forstå deres fascination, klipperne er smukke og en god historie, gør dem jo bare endnu mere spændende.

IMG_4641web

Billedet ovenover er af to får de vader side om side og jeg kunne ikke stå for dem. Færingerne har et meget pragmatisk syn på de her kreaturer og i turist bogen man får udleveret står der ” pas på, fårene kan springe ud foran bilen. Hvis du kører over et får, ring til politiet”. Brendan og jeg har grinet utallige gange af den sætning.
Sønnich bemærkede tørt og ikke forkert, at der er mange flere får en Færinger og han gav op med at tælle dem, da han nåede en trillion.

IMG_4644web

IMG_4583web

IMG_4595web

Og bare fordi udsigte var så fantastisk fra Johansgøta nummer 2, kommer her lidt flere taget fra mit soveværelse vindue.

IMG_4677web

Og så bygderne, eller en bygd. Hvor er de smukke som de alle ligger der, faretruende tæt på en kant men med en udsigt man ikke ville kunne betale sig fra de fleste steder i verden.

IMG_4635web

Det er med garanti ikke sidste gang vi tager til Færøerne og vi har virkeligt blod på tanden og tænker, at Island må være næste stop.

7 Comments