Month: October, 2010

Færøerne – fabelagtig fantastisk

Vi har haft de skønneste dag på Færøerne. Der er så smukt, så vildt, så uspoleret og vi er alle forelskede i øen. Vi ankom tidlig morgen, der var bælgragende mørkt og i havde flere timer at vente, før dagslyset kom. Da vi endelig kunne se vores omgivelser, var vi solgt. Den dag vi ankom var vejret omskifteligt. Natten havde budt på bølger mellem 5 og 6 meter (alle var søsyge på nær Liv og jeg ) og vinden ar en evig følgesvend i vores 4 dage på Færøerne. Selv om vejret var koldt, ja jeg tør godt sige skide koldt, så ødelagde det slet slet ikke vores tur. Jeg tror ikke der findes vejr der gør Færøerne grimme eller bare ikke seværdige, gråvejr, snevejr, solskin eller regn – der er bare smukt over det hele.
Vi havde lejet et sommerhus uden for Torshavn i en lille bygd ved navnet Signabøur. Super centralt på mange måder og med en fabelagtig udsigt.

IMG_4601web

IMG_4602web

IMG_4603web

Alle tre billeder taget fra mit soveværelse vindue. Nice.

Vi var opsatte på at se så meget som muligt, uden at stresse. Vi nåede rigtigt meget, men visse ting måtte vi modvilligt fravælge. Vi havde så meget sne at nogle af vejen ikke var sikre at køre på, slet ikke i min lyseblå Berlingo med sommerdæk.

Saksun var tilgængeligt og uforglemmelig også.

IMG_4625editweb

IMG_4611web

IMG_4618web

IMG_4619web

IMG_4624web

Jeg tror seriøst at jeg har indhenter 6 måneders mangel på søvn i den sidste uge. Den dag jeg gik senest i seng, blev klokken kun 21.30 – og vi er ikke stået vildt tidligt op heller. Det har været fantastisk og så tiltrængt. Jeg har ikke tænkt på mit firma, slyngebarn eller mit fuldtidsarbejde. Jeg har hygget mig med de dejligste mennesker jeg kender og haft nogle fantastiske samtaler med de store unger.

IMG_4685web

IMG_4735web

IMG_4689web

IMG_4629web

Billedet af Iben er nok det smukkeste der nogensinde er blevet taget på Færøerne. Hendes gamle og velkendte og smukke smil, er langt om længe ved at komme tilbage og både Brendan og jeg er så lykkelig for at se det igen.

IMG_4593web

IMG_4654web

IMG_4709edit

Færøerne byder på så smuk og dramatisk natur, at man ikke på noget tidspunkt keder sig. Jeg er notorisk kendt for at falde i søvn i bilen, når jeg er med som passager og det skete ikke en eneste gang i de 4 dage vi var på Færøerne. Knapt nok ankommet til Danmark. SNORK..

IMG_4750web

IMG_4566web

IMG_4565web

IMG_4577web

IMG_4637web

Billedet ovenover af Kæmpen og kællingen, har startet en nystartet passion hos ungerne for nordiske sagn. Knapt nok hjemme måtte jeg google hvordan sagnet om Kæmpen og kællingen præcist var, for ungerne har spurgt 1000 gange til det. Mor hvorfor blev de til sten? Hvor skulle Færøerne til Island? Er det blevet til sten eller er de stadig indeni stenen? og mange mange flere af samme slags. Det er jo let nok at forstå deres fascination, klipperne er smukke og en god historie, gør dem jo bare endnu mere spændende.

IMG_4641web

Billedet ovenover er af to får de vader side om side og jeg kunne ikke stå for dem. Færingerne har et meget pragmatisk syn på de her kreaturer og i turist bogen man får udleveret står der ” pas på, fårene kan springe ud foran bilen. Hvis du kører over et får, ring til politiet”. Brendan og jeg har grinet utallige gange af den sætning.
Sønnich bemærkede tørt og ikke forkert, at der er mange flere får en Færinger og han gav op med at tælle dem, da han nåede en trillion.

IMG_4644web

IMG_4583web

IMG_4595web

Og bare fordi udsigte var så fantastisk fra Johansgøta nummer 2, kommer her lidt flere taget fra mit soveværelse vindue.

IMG_4677web

Og så bygderne, eller en bygd. Hvor er de smukke som de alle ligger der, faretruende tæt på en kant men med en udsigt man ikke ville kunne betale sig fra de fleste steder i verden.

IMG_4635web

Det er med garanti ikke sidste gang vi tager til Færøerne og vi har virkeligt blod på tanden og tænker, at Island må være næste stop.

Man kan vænne sig til meget

og det forsøger jeg så nu – at vænne mig til at Ibens ansigt ikke gør som det plejer. Ibens parese er ikke væk. Vi synes den er blevet bedre, men væk er den altså ikke. Man bemærker det næppe når hun bare ser på en helt almindeligt og ser lidt sørgmodig ud.

IMG_4456edit

Nu er Iben bare ikke en pige uden mimik og derfor synes vi, som forældre, at man alligevel ser det ret meget. Hun er ikke mindre smuk, intet har ændret sig der men hun er svær at læse for os. Synes hun det er sjovt? Er hun usikker? Har hun brug for at vi træder til med støtte? Var det en nervøs trækning?

Untitled-1

Den ene halvdel af hendes ansigt sover og vil ikke vågne til dåd – ikke endnu. Vi håber det kommer og vi tror det kommer og vi synes vi kan se små fremskridt. Det er svært at se sit barn se anderledes ud sådan pludseligt. Jeg kender hver en fregne på det dejlige ansigt, hver en smilerynke og lille prik i iris. Nu skal jeg genopdage det med det nye udseende og der er kameraet min bedste ven. Iben er vant til at jeg altid render rundt og knipser billeder af hende og hun synes ikke det er spor underligt – hvilket det jo heller ikke er. Hun er min smukke datter og det ville da være bizart at holde op med at tage billeder nu.

IMG_4452edit

IMG_4451edit

IMG_4450edit

I går brugte vi på Rømø. Rømø med det smukke lys og den vidunderlige natur. Når så solen skinner, himlen er blå og ungerne en blanding af umulige og dejlige, så må Canonella med på tur. Sønnich var ikke i skide godt humør, mildt sagt. Fredag havde vi brugt sammen med et vennepar og det blev en anelse sent og det er ingen af vores børn gode til dagen derpå. Hvis nu jeg havde været en helt igennem sød mor, så havde jeg ladet hans surmuleri fare i fred – men det er jeg ikke 😉 Jeg har en svaghed for alle børns udtryk og jeg synes faktisk det er vigtigt, at vi også gemmer den slags minder i vores billedealbum.

surdreng

I går fik jeg taget snapshots. Jeg fik taget billeder af alle mulige ting og handlinger, helt (næsten) uden at skænke lys, rule of thirds, skygge, eksponering og alle den andre ting, mange tanker. Og jeg elsker de billeder der kommer ud af det. Jeg elsker dem jo fordi mine unger er på dem og de er sgu dejlige uanset hvordan billedet nu lige bliver til.

IMG_4504edit

IMG_4510edit

IMG_4440edit

IMG_4533editwm

Om 5 dage trækker jeg stikket ud i en uge. Jeg glæder mig til en hel uge uden Slyngebarn, uden fotograf og patientvejleder rollen og en hel uge, hvor jeg bare skal tage billeder af mine egne unger.
Så kontakter du mig i tidsperioden mellem den 16.oktober og den 25 oktober, må du ikke forvente svar. Derefter skal jeg nok få svaret på beskeder både hist og pist i prioriteret rækkefølge 🙂

Sigrid {Børnefotograf Vejle}

I dag lykkedes det endeligt at få taget billeder af Sigrid. Hun er uden tvivl, den jeg har glædet mig mest til at tage billeder af i denne sæson og hun skuffede ikke. Den perfekte lille model, fuld af narrestreger, smil og charme i særklasse. Vejret var lidt koldere end jeg havde håbet men ellers var der ikke noget at klage over.

Her kommer to billeder fra i dag. Det første billede gør mig glad, det andet synes jeg bare er så smukt fordi det bare viser moderkærlighed som vi alle kender den.

IMG_4292editweb

IMG_4280editweb

Jeg glæder mig til at redigere resten og håber at mor og far og Sigrid kan lide de første to.

Mit store lange træk med on location fotografering er næsten ved at være ovre. Jeg har to opgaver tilbage, en lidt senere på måneden, forhåbentlig på en smuk efterårsdag med klar blå himmel og flot efterårs løv og en familie fotografering som blev vundet i en konkurrence. Derefter står den på studie fotografering og jeg glæde mig helt vildt til at komme i gang.

Gode veninder og Ikea poser

Det er opskriften på at forblive nogenlunde normal, når alt ikke er det.
Iben har stadig et skævt smil. Hendes smukke ansigt er stadig lammet og hun begynder at reagere på al den postyr der er omkring hende. Sønnich reagerer voldsomt på, at vi aldrig er samlet som familie i disse dage men konstant spredt for alle vinde. Han bliver hurtig sur, kan ingenting selv og i går, endte han i vores seng fordi han vågnede grædende op igen og igen. Liv savner sin mor og mor savner sin Liv. I dag var klokken 7 før jeg så hende. I går var den 8 🙁
Brendan og jeg er trætte. Dagene er lange og ingen af os kan frasige os, at vi er bekymrede for vores smukke store datter.
Det praktiske er ved at tage livet af os – næsten. Hvem henter hvem? Hvem tager på sygehuset? Hvad skal vi spise og hvornår? Og lunten er kort, fordi vi er trætte, fordi vi skal have ekstra overskud og fordi vi ingen tid har for tiden.

Jeg har så i den sidste uge følt, at alle skal opsøge mig om alt muligt. Slyngebarn fylder i disse dage så meget mere, end jeg synes jeg orker. Jeg gider ikke have mails fra brugerne i bunkevis i min private inbox, jeg orker ikke tonsvis af pm’er og nu sender folk også sms’er. Jeg gider ikke Slyngebarn problemer døgnet rundt for helt ærligt, lige nu er det mig ret ligegyldigt, at en eller anden ikke kan leve uden at få solgt en vikle eller en ble og ikke kan vente et par timer på, at en har tid til at korrigere en salgsannonce. Jeg gider ikke passiv aggressive mennesker, der ikke kan komme frem med, hvad de gerne vil og jeg synes jeg fortjener lidt ro – lidt respekt.

Og alt det og meget meget mere hældte jeg ud af ørerne i dag, mens jeg hældte lækker latte ned i halsen – uden at skulle rejse mig efter den. Jeg spiste dejlig mad og havde godt selskab og fik skældt ud på dem, jeg synes er nogle åndsboller lige nu. *GG*
Og jeg drog derfra med en køletaske med mad til flere dage, friskbagte boller, pasta og ris og rejesalat og riskiks med chokolade som på mest bizarre vis, allerede er forsvundet. Je var og er så rørt over at en anden travl mor (du ved hvem du er) med to jobs og tre børn, alligevel havde overskuddet til at lette vores liv lidt her i de næste 9 dage. Det er da for vildt. Mens jeg sad og tænkte på, at jeg må gøre noget rigtigt med alle de dejlige mennesker i mit liv, ringer den næste veninde og spørger til, hvordan Iben har det, hvordan vi har det?. Fantastisk.
Min kollega i dag har forkælet Iben i dag med gaver og tid og tålmodighed og Iben følte sig som en prinsesse den anden dag, da jeg mødtes med kaffeklubben + prospect og det er jeg så uendeligt taknemmelig for.

Og hvor kommer Ikea poserne så ind i billedet? Jo jeg har nu 6 styk. Alle fyldt til randen med stofbleer og ufoldet men rent vasketøj. Jeg anskaffede mig to stk. mere for et par dage siden og midt i vores kaotiske liv lige nu, gør de en stor forskel. Jeg kan opbevare mere af de tøj jeg vasker, uden at skulle bruge min kostbare tid på at folde i timevis og jeg kan hurtigt flytte det, hvis nogen skulle komme tæt på mit hus, med fare for at komme ind *LOL*.

Så gode veninder og Ikeaposer er vejen til en vis sindsro, når der ikke er meget orden i den verden man kender. Havde jeg så oven i købet 16 timere mere i døgnet og en robotstøvsuger, var den helt i vinkel.

Billeder er der ingen af i dag, men imorgen skal jeg arbejde, så mon ikke der kommer nogle? Jeg trænger til lidt kamera tid, så det skal nok bliver godt.

Gode veninder og Ikea poser · · 01. Oct 2010 · 22:53 · Uncategorized · No comments