Month: June, 2010

Lille Frk. Liv – portræt

Nu er der seriøs nedtælling til ferie og hold da helt op, hvor jeg bare glæder mig. Lige nu er jeg den eneste der skal tidligt op om morgenen herhjemme, alle andre har ferie og det gør, at det føles som en hård straf at skulle på arbejde. Jeg håber de næste 7 arbejdsdag går hurtigt, for jeg orker næsten ikke tanken.

I dag er de store unger taget til Nymindegab med deres canadiske bedsteforældre. Her er så stille, det er godt nok underligt. Liv er så enebarn og det stortrives hun med. Hun synes det er skæppe skønt at hun ikke har de store unger hjemme. Alligevel så hun lidt forvirret ud, da jeg spurgte hende, hvor Sønnich og Iben var – men det var hurtig glemt igen. Nu sover hun sødt, mine løbetur er veloverstået og selvom jeg burde arbejde lidt mere i aften, gør jeg det ikke.

Her er der et billede fra vores skovtur til Vejleådal den anden dag. Hun hyggede sig i en halv time med et par grankogler og et plastik bæger og hun sad bare der og så så uendeligt sød ud.

IMG_9801editbwweb

Vejleådal – Bredsten – portrætter

Åh hvor jeg elsker sommer, det er da fantastisk. Jeg tog hele familien + svigerforældre med til Vejleådal og vi var så heldige med vejret. Solen skinnede og alle var i godt humør og jeg havde, vanen tro, mit kamera med.
Jeg elsker at tage portrætter i så storslået natur, det giver en ekstra dimension og det giver en afstand til ungerne, som faktisk altid virker til min fordel.

IMG_9917editwebIMG_9896editweb

Jeg elsker billeder af Sønnich. Den skønne unge brugte dagen på at samle blomster fra markerne til mig – og det står stadigt så smukt i vasen herhjemme og pynter. Udfordringen var at nogle var med stilk og andre ikke, så vandet er fyldt helt op til kanten – men det betyder ikke noget. Han fik da smeltet mit hjerte med sin ihærdige indsats for at lave en smuk buket til mig.

IMG_9844editweb

IMG_9839editweb

IMG_9823editweb

IMG_9807editweb

Ungerne hyggede sig og vi glemte faktisk at spisetiden var ved at nærme sig. Af alle steder ender vi så i Bredsten på en pizzabar, hvor vi fik aftensmad. Steder var ikke gearet til små børn og havde f.eks. ikke en barnestol. Så vi spiste i skiftehold og da det var min tur til at underholde Liv, endte vi med at tage portræt billeder på kirkegården.

IMG_9928editweb

IMG_0008editweb

IMG_0003editweb

IMG_0001editweb

Skt.Hans aften

Sikke da en skøn dag. Sikke da en lang dag – men skøn mere end lang. I år valgte vi at tage til Jels og ikke blive i Lindknud og det fortrød vi bestemt ikke. Jels tog sig så smuk ud i solskinnet og der var godt med plads til børnene,en sandstrand til Liv, texanere som kunne tale med min svigerforældre og faktisk virkeligt mange søde mennesker. Der må vi hen næste år også. Jeg var næsten i paradis fordi lyset var så smukt, sådan en solbeskinnet midsommeraften er simpelthen det bedste man kan få som fotograf. Selv om jeg bar meget rundt på en træt lille Liv, så var der også tid til at tage billeder. Hurra for slynger, en enestående mulighed for at jeg kan bære rundt på en træt Liv der trængte til mor, samtidigt med at jeg får de billeder som jeg sådan har sukket efter. Det blev endda til et ikke portræt billede og det sker sørme ikke ofte.

IMG_9737web

Skt. Hans aften var så også en enestående mulighed for, at jeg fik nogle billeder af Sønnich. Det er ikke ofte at jeg får lov men når man er travlt optaget af at lege i sandkassen eller sammen med grampa, så gør det ikke så meget. Eneståede mulighed for at få nogle portrætter af grampa og Sønnich – og et enkelt af Liv og grampa blev det også til. Iben havde travl med andre ting.

IMG_9747web

IMG_9748editweb

IMG_9765editweb

IMG_9732web

Lige nu, her klokken sent, trænger jeg til weekend. Ugen har været lang. Vi har haft vildt travlt på arbejdet og jeg har haft arbejde med hjem også. Når man så lige smider vasketøj, oprydning, redigering og alt muligt andet ind i mixet, så ender man med udkørt Kris. Jeg trænger i den grad til at sove. Jeg skulle have været ud at løbe her til aften og normalt kommer jeg afsted, men jeg kunne ikke opdrive et millisekunds energi – så jeg har arbejdet her fra sofaen. Lige om lidt vil jeg gå i seng og når jeg vågner op, er det næsten weekend 🙂
Men jeg gik rundt ved søen I Jels, fik jeg en portræt ide som snarest skal afprøves. Jeg glæder mig allerede.

Portræt beklædning

Man er vel kvinde og kvinder shopper, ikke? Jeg er konstant på udkig efter dejligt portræt tøj og jeg finder det ofte og altid til fornuftige penge. Lige nu har Iben ikke mindre end 4 temmelig dyre kjoler hængende, indkøbt primært med fotografering for øje. Det er let at finde lækkert portræt tøj til piger, men det er godt nok svært til drenge. Jeg er bare ikke til retro bølgen. Retro klæder rigtigt mange børn rigtigt godt, men det gælder så ikke mine børn. Jeg ved allerede hvordan Ibens næste kjole skal se ud, jeg ved hvad stof den er lavet i og jeg ved at den er rød, dyb rød. Jeg ved ikke hvad mærke den er lavet i, jeg har endnu ikke set den og jeg vil garantere, at den ikke bliver særlig dyr. Jeg tænker fotografi hele tiden, som 24 timer i døgnet (eller når jeg har et ledigt øjeblik i løbet af de 24 timer) og jeg bider altid mærke i søde unger, lækkert tøj, smukke øjne, pænt hår, flotte locations og bygninger.
Jeg tror at jeg må sætte mig ned og shoppe tøj til Sønnich snart, for han mangler i den grad. Jeg mangler noget lækkert til ham at blive foreviget i, for Sønnich og jeg har snart en fotodate. Nogen der ligger inde med et godt sted at købe lækkert drengetøj som ikke er retro, ikke koster en bondegård og som gerne må være i lækre naturmaterialer? Trendsales here I come. Mon ikke det bliver løsningen?

Denne her kjole ankom i dag efter at have været på afveje i et par dage. PostDanmark og jeg er bare ikke gode venner for tid. Ting bliver væk, forsinket, afleveret de forkerte steder og ankommer i den mest forkomne tilstand. Men hey kjolen ankom og jeg glæder mig til at den også skal i brug som portræt kjole. Nu venter vi så på, at vejret endelig bliver varmt. Vi har snart Skt. Hans og vi sidder her 4 voksne med sweatere på og ild i pejsen. Helt ærligt, det er da for underligt.

Ibenkjole

Nu da kjolen endelig ankom, en vinter dag i Juni, ville Iben lige teste dens kjoleegenskaber. Og vanen tro, var mor lige i hælene på hende med et kamera.

Familiefotografering

Hold op, det er noget af en opgave jeg er kommet på. Jeg måtte sidde en god del af aftenen og sammenligne kommentarer på bloggen, Facebook, Slyngebarn og så de virkeligt mange e-mails der kom.
Men nu er jeg kommet frem til de to familier og de er:
Louise Sejl og familie Og Ditte Riis og familie.

Jeg kontakter jeg via mail imorgen, at finde frem til jer tog længere tid end jeg havde regnet med.

IMG_9152editweb

Er hun ikke lækker, min lille sommerpige? Taget for ca. 1 uge siden i Skrydstrup hvor vi havde en dejlig dag sammen med venner. Hatten har hun arvet og vi elsker den, hun bliver lidt royal – på den fede måde. Så nu mangler vi ligesom bare en anledning (læs: sol og varme) så vi kan få den brugt.
Om 3 dage ankommer mine svigerforældre og vi er slet slet ikke klar til det, hverken rent organisatorisk eller mentalt. De er velkommen, det skal der ikke være tvivl om, men det kræver altid lige lidt tilvænning. Imorgen må jeg vold redigere, så jeg har forholdsvist rent bord de første par dage de er her, for der er selvfølgeligt en masse at snakke om, når der er gået et lille år siden sidst.
Denne uge byder så også på sommerfest i vuggestue på onsdag og selv sammen dag, skal Sønnich have sin store ven, der skal hjælpe han igennem den første skole tid. To forældre – tre børn og to forskellige arrangementer på to forskellige locations, vi må dele os op, der er ikke andet at gøre. Torsdag er der sommerfest men det ramler så sammen med svigerforellernes ankomst, så den må vi så droppe. Nå ja, og Skt. Hans er lige om hjørnet – selv om der endnu ikke er mange tegn på midsommer.
Imorgen er det min elskede mors fødselsdag. Tillykke mor, hvis du læser med her før jeg taler med dig. Vi glæder os alle sammen til at fejre dig på lørdag og mon ikke også vejret spiller med der? Du har under alle omstændigheder fortjent det.

Familiefotografering · · 14. Jun 2010 · 21:31 · Uncategorized · 1 comment