Month: March, 2010

Actionmand, Diva og prins Charming

Jeg var så heldig at bruge dagen med tre helt fantastiske unger. Lille M, 5 mdr. havde jeg allerede taget billeder af én gang og han er bestemt ikke blevet mindre lækker siden. De to store havde jeg  hørt om, men ikke mødt –  det har jeg nu og det var en fornøjelse. I bilen hjem sad jeg og tænkte på, hvor befriende det er at møde andre unger, fra helt almindelige famlier, som er lige så skøre og energiske som mine egne unger og når jeg går derfra og har haft nogle fantstiske timer, kan det være andre tager det med sig efter nogle timer sammen med mine børn – det gør mig  da glad.

Jeg er langt fra færdig med at sortere i billederne fra idag, men vanen tro måtte jeg lige lege med et par stykker. Jeg havde planer om flere men den her forkølelse som jeg har raget til mig, er eskalerende her til aften og min seng kalder i den grad. Men jeg glæder mig til at redigere dem, alle billederne. Der er lidt af hvert og det bliver så sjove at arbejde med, men det bliver bedst med lidt mere søvn og mindre snot.

IMG_6752editweb

IMG_6524editweb

IMG_6556editweb

Lige om lidt, vil jeg kravle op af trappen og smide mig i sengen ved siden af denne lille lækkerhed. Min egen lille rosin i pølseenden, min egen lille Liv. De sidste to nætter er hun blevet lagt til at sove i egen tremmeseng, der selvfølgeligt står klinet op af min seng, men det er alligevel stort. Egenligt har det været undervejs et stykke tid, for hun er temmelig mobil hende Livsen  – men da hun for tre dagen siden faldt ud af vores seng, og blev klemt imellem natbord og seng, kom siden igen på tremmesengen. Den stakkels lille sveske, heldigvis skete der ikke noget – men det var godt nok en grim forskrækkelse. Jeg havde troet, at det ville blive en sand kamp at få hende til at acceptere at sove i egen seng, men det har været overraskende – næsten skræmmende let og uden problemer. Heldigvis vil hun gerne have en ammetår om natten, også gerne tre og så ender hun med at blive hos mig. De her billeder er ikke noget særligt, men de er tager hos mine forældre igår og hun er jo altid lækker, så fremvises skal hun.

IMG_6366web

IMG_6361web

Imorgen er jeg frisk, imorgen giver jeg Slyngebarn en overhaling, får bund  i vasketøjet, tegner monster tegninger med Sønnich og blomster tegninger med Iben, leger med Liv, viser Rachel lidt af Danmark, redigerer billeder, løber en tur og og og …. men nu – GODNAT 😉

Kære Skat

Hvorfor har det indtil nu taget 3 hele uger for mig at modtage mit Cvr. nummer? Jeg har netop kigget i postkassen igen og der var stadigt intet. Betyder det så, at jeg ikke behøver at aflægge momsregnskab til tiden og at sidste år restskat, kan betales når jeg finder det bekvemt? Sikkert ikke, vel?!

Jeg har haft hæsblæsende travlt de sidste par dage.Jeg har redigeret billeder som aldrig før og kan snart se en ende på det. Mangler ganske få endnu og satser på at de bliver klaret søndag. Idag har været lidt af en afskrivning, jeg har ikke fået lavet så meget, til gengæld er jeg blevet klippet og  jeg vejer nu omtrent 800 gram mindre end imorges 🙂 Jeg føler mig helt forårsfrisk eller næsten…. Billeder blev der ikke redigeret mange af idag men til gengæld er jeg gået i gang med at tackle reklamer på slyngebarn – og det er ikke sådan lige til efter 6 mdr. stilstand. Men jeg komme snart i bund og får i processen sat Brendan i det, for det bliver jo hans ansvarsområde fra nu af. Verbale tæsk dem tager jeg så stadigt, men jeg er jo vant til dem;) Igår fik jeg klaret møde med revisor, alle bank anliggender er af vejen og  har opdateret booking siden med kontonummer som booking beløbet kan og skal indbetales på. Cvr. nummer kommer, jeg må have fat i min kære skat på mandag. Imorgen skal jeg bage kage, chokoladekage. Imorgen skal jeg også have besøg og det glæder jeg mig til. En rigtig god veninde og arbejdskollega og dennes kæreste kommer og det er bare alt alt for lang tid siden vi sidst sås, så det skal nydes i fulde drag. Så må arbejdet altså vente lidt – og det kan det sagtens.

Idag bestod Brendan endnu en eksamen. Jeg er så stolt af ham og jeg synes det er så sejt og ekstra sejt fordi han ikke er dansker. Min mand er way cool 🙂

Min søn, min lille baby dreng på 5 somre havde sin sidste børnehave dag idag. Puha, det er godt nok en svær en at sluge for hans moder. Jeg er slet ikke klar til det her med to skolebørn, jeg er sgu hverken gammel eller moden eller voksen nok til at have to skolebørn? Skal man ikke være sådan rigtig voksen for at kunne håndtere det? Sønnich kom i dagens anledning hjem med et gække brev. I brevet stod der, med varierende størrelse bogstaver, men ganske læseligt : mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker. Jamen jøsses, ikke et øje var tørt. Ingen tvivl om at han selv havde forfattet det, er det ikke vildt? Og så viste han mig sin lektie bog, hvor han så sirligt som han formår, havde løst alle de stillede opgaver. Stoltheden lyste ud af øjnene på ham, de kære unge. Jeg kommer nu til at savne børnehaven og er glad for, at vi om to år igen skal have fornøjelsen af Danmarks bedste børnehave. Indtil da må vi se om Hovborg vuggestue kan leve op til Sct. Georggårdens vuggestue i Høje Taastrup, som vi har været så skæppe glade for og altid følte os tryg ved. Mon ikke vi også bliver glade for den her? Vi går ind i det (lidt bedrøvede over en for tidlig endt barsel) med positivt sind og det er aldrig en dårlig start. Godt begyndt er halvt færdigt.

Jeg fik en ide idag, en ide som jeg håber jeg kan finde tid til. Jeg kunne godt tænke mig at lave en : sådan tager du selv gode billeder af dit barn guide. Jeg besvarer allerede nu mange spørgsmål om kamera ( og jeg ved intet om snapshot modellerne, så mit gæt er så godt som dit) og om lys, flash, baggrund etc. Jeg gad godt lave en lille” how to” guide, som jeg kunne lægge ud på bloggen her. Man kommer vildt langt ved lige at tænke 1 minut ekstra over hvad det er man vil vise med billedet og ved lige at tænke over, hvor man tager det. Jeg tror jeg vil skrive nogle fif ned, så folk selv kan tage nogle gode børnebilleder, stadigt snaps med gennemtænkte snaps. Så stik mig lige nogle flere børne fri timer og nogle flere fridage og så kommer det. Nej , det skal nok komme, det bliver nok bare ikke imorgen.

Igår kunne jeg melde alt udsolgt i april, maj og juni og nu tilføjer jeg så, at det også er udsolgt juli og næsten i august. Det er vildt og overvældende men jeg glæder mig helt vildt til at skulle tage billeder af alle de her unger – det bliver så dejligt.

Her kommer lige et gennemtænkt snapshot, taget af min mand.

IMG_6351

Og så blev det da endeligt forår og også om det, havde den kære Piet Hein noget klogt at sige.

THE MIRACLE OF SPRING

We glibly talk
of nature’s laws
but do thing have
a natural cause?

Black earth turned into
yellow crocus
is undiluted
hocus-pocus.

Uventet gave

Det er så fedt at modtage noget med posten som man har bestilt, noget som man har gået og glædet sig til. Det er endnu mere fedt at få noget med posten, som man ikke aner hvad er og det er næsten umuligt at blive skuffet i sådan en situation, netop fordi man ingen forventninger har. Idag fik jeg en uventet gave, faktisk fik Liv en uventet gave, men det er jo også inddirekte til mig, ikke? Liv har idag fået den finest lille kjole og vi er alle vilde med den. Den klæder hende bare så fint og den har den helt rette længde, hun kan nemlig kravle i den. Ikke at Liv gør meget i kravleri i disse dage, det hele går ud på at stå op og gå imellem ting, fra hun står op og til hun falder om af træthed om aftenen.

Selvfølgeligt måtte jeg prøve kjolen af på hende med det samme, jeg har absolut ingen tålmodighed i den henseende. Og selvfølgeligt har jeg taget billeder af seancen – som faktisk ikke var helt let. Liv er så hurtig at jeg simpelthen næsten ikke kan nå at få hende sat fra mig, få kameraet op til øjet og få trykket på knappen. De få sekunder det tager er lige præcis de sekunder, som Liv skal bruge på at komme ned, væk eller for tæt på. Hun er hurtig!

Et par billeder blev det dog til og jeg vil garantere for, at det ikke bliver de sidste man ser til den her kjole, for vi er helt forgabte i den.

IMG_6315web

IMG_6316web

IMG_6321web

IMG_6325web

IMG_6327web

Er hun ikke smuk?

Som den opmærksomme læser nok har bemærket, så har bloggen igen skiftet udseende  og til det bedre. Jeg er stadig ikke tilfreds og jeg er langt fra færdig men jeg forsøger at finde lidt tid hist og pist og foretager mindre justeringer hele tiden. I de næste par dage vil jeg forsøge at samle nogle billeder og lægge ud på galleri siden. Det er ikke optimalt og jeg glæder mig til at hjemmesiden virker, men tingene tager lidt tid og sådan er det bare.Der er kommet et RSS feed, det er blevet efterspurgt flere gange. Kontakt info er kommet på igen (flovt at jeg ikke lige havde bemærket at det forsvandt) og mon ikke jeg snart få lagt et billede ned i “om mig” delen.  Jeg skal have lavet en lille udsmykningsdimmer til bloggen også, måske jeg kan klare det før jeg skal i seng.

Imorgen har jeg møde med min revisor og så håber jeg de sidste detaljer falder på plads, både omkring Slyngebarn og Kristina Daley Fotografi, for så er det endnu en ting jeg kan stryge af listen. Testprint fra ny leverandør er på vej og jeg glæder mig til at se dem, jeg har høje forventninger men har også noget af have dem i – og det gør det mindre nervepirrende. Jeg håber på at kunne have størrelser og priser på print opdateret inden weekenden og jeg er glad for, at skifte af leverandør kommer til at betyde, at der bliver flere valgmuligheder. Jeg er allerede selv begyndt at fantasere om kanvas til mit eget hjem og jeg skal have lavet nogle laminerede collager til min gang (hvor vaskemaskine står og udleder kondens) og jeg mangler udsmykning til min trappe og min gang skal laves om til mini galleri. Det bliver så fantastisk og fedt og vildt og lækkert.

Små ændringer

Jeg har brugt nogle dage på at tænke over, hvordan jeg mest praktisk angriber booking af fotosessioner. Oprindeligt var det planen at frigive nogle datoer, som folk kunne booke, men netop den del bliver nu lavet om. I teorien fungerer det jo fint på forhånd at vide, hvornår man skal tage billeder de forskellige steder men lige på et punkt, var det ikke så gennemtænkt og det er ved nyfødte. Nyfødte har jo for vane at ankomme når de vil og meget sjældent på den dato man ellers er blevet udstyret med 😉 Jeg elsker nyfødt fotografering og jeg vil ikke udelukke mig selv fra at kunne fotografere de helt ny små verdensborgere – så nu bliver det altså lavet om. Så for fremtiden kan man kontakte mig og høre om jeg kan er ledig på et tidspunkt, hvor man kunne tænke sig at jeg  tog billeder – og så bliver det lidt efter først til mølle princippet . Aftaler om fotografering bliver så lidt løsere planlagt, da ankomst datoen som oftest er ukendt.

Til gengæld vil jeg på booking siden skrive, når  og hvornår jeg er helt booket ud – så der kan man altid tjekke først.

En anden ændring bliver i billede størrelsen, de bliver en anelse anderledes fordi jeg her på falderebet har besluttet mig for et andet fotolab til at fremkalde mine billeder. Det vil sige at det 17×25 billede man lige nu får med som en del af opstartstilbuddet istedet hedder 18×24 – det betyder jo reelt set intet og det bliver rettet på pris siden, men nu er det så også sagt her 🙂

Vi hoster og harker her i familien. Sønnich den stakkel hoster en hel del, det samme gør Liv, Iben og jeg og Brendan er rigtig syg. Den stakkel har så høj feber og er så sløj, at det er helt  forfærdeligt at se på 🙁 Og så skal han snart til eksamen – det er bare ikke fair.  Gud hvor vi trænger til forår, solskin, frisk luft, energi og og og…

Iben og jeg fik den ide idag, at vi skulle tage nogle billeder – og det gjorde vi så.  Dvs. at jeg har brugt dagen på at redigere billeder af eget afkom og det har været dejligt og afslappende og sjovt.

IMG_6215web

IMG_6252web

IMG_6278web

IMG_6280web

IMG_6282web

Og så må jeg også fremvise Liv. Hun har så travlt den lille pige. Hun laver ikke andet end at stå op, hele tiden og hun går nu imellem sofabord og sofa og alle andre steder, hvor der ikke er for stor afstand. Hun er jo kun 10 mdr. det lille pus og jeg synes, at det går alt alt for hurtigt. Stolt det er hun og det giver jo helt nye muligheder og udfordringer – og dem nyder hun da virkeligt.

Untitled-1web

Det vasketøj jeg har forsøgt at få ordnet hele dagen ligger stadigt foran mig på sofabordet. Mærkværdigt nok har ingen fjernet det og der er bare kommet mere til i løbet af dagen. Jeg tror jeg vil forsøge at kæmpe mig igennem det og gå rimeligt tidligt i seng, for jeg har en mistanke om, at natten bliver lang – atter en gang.

Skoledreng,vuggestue baby og gækkebrev

Det går alt alt for hurtigt og jeg kan slet ikke ha det. Min lille baby dreng skal i skole til sommer og flytter over i før skole ordning pr. 1/4 – og jeg er slet ikke klar til det. Vi fik omkring jul en udsættelse på beslutningen om, hvorvidt Sønnich skulle i skole eller ej. Drengen er kvik, det hersker der ingen tvivl om, men modenheden kan være so so i perioder. De par måneder vi har haft til at overveje situationen i, har virkeligt rykket for Sønnich og nu mener både børnehaven og vi selv, at det ville være synd om ikke han også skulle i skole. Tanken om at alle Sønnichs venner skal afsted og ikke ham, har i lang tid bekymret mig men det har været svært at finde ud af, hvordan det aspekt skal vægtes overfor manglende modenhed. Nu er beslutningen taget og det giver os alle en god mavefornemmelse, så jeg tror det er den rigtige beslutning. Så snart er min baby skoleelev. Vildt!!!

Liv har fået vuggestueplads pr. 12/4 og det nærmer sig med hastige skridt. Jeg er helt dårlig ved tanken om, at hun ikke længere bare skal være hjemme sammen med mor. Jeg synes hun er alt alt for lille til at skulle passe rigtigt mange timer hjemmefra hver dag og guderne skal vide, at havde jeg råd, blev det heller ikke sådan.Vuggestuen har vi et godt indtryk af, det er ikke det, men intet sted er som hjemme og børn i den alder har ikke noget behov for at komme ud blandt andre, så det er kun økonomi der styrer den beslutning og den er i 100% modstrid med hvad mit hjerte siger 🙁

Iben ringede idag til Bedstemor for at fortælle, at det var hende der havde sendt et gækkebrev til Bedstemor og Bedstefar – som ikke havde gættet det var fra Iben. Iben har snydt dem, hun er nemlig snu. I stedet for at skriver Bedstemor og Bedstefar på konvolutten men brugt deres rigtige navne. Iben har ventet på den her dag og hun har næsten hver dag spurgt mig, om jeg troede at Bedstemor ville gætte hvem der havde sendt gækkebrevet. Jeg kunne jo så kun berolige hende med, at Bedstemor ikke havde sagt et ord om, at hun troede det var Iben. At se Iben afsløre sandheden overfor min mor over i telefonen var guld værd. Hun smilede som en flækket træsko og måtte krydse benene, bare for ikke at komme til at tisse i bukserne over spændingen. Iben det søde barn sagde bagefter, at hun troede at Sønnich også fik et påskeæg selvom han ikke har sendt et gækkebrev og at hun synes det er ok – for han kan jo ikke finde ud af at lave et gækkebrev eller skrive endnu.

Idag havde jeg besøg af Silke og hendes forældres. Silkes far er en ivrig fotograf, så lidt præstationsangst var der 😉 Silke er en meget bestemt lille dame, på den fede måde. Hendes ansigtsudtryk skifter hele tiden og hun har det største og smukkeste store blå øjne og de gladeste ansigtsudtryk. Så håber jeg at Silkes mor og far kan lide de to billeder det indtil nu er blevet til.

IMG_6073bw1web

IMG_6110edit copyweb

De næste 8 dage har jeg ingen aftaler om fotografering, så hver dag bliver intensiv redigering. Jeg skulle meget gerne være i bund når jeg når 1/4.

April er helt booket ud og jeg kan ikke tage flere ind. Maj måned ser ud til at være booket ud, så jeg har først ledige tider i juni
måned. Jeg glæder mig til forår og sommer og udendørs fotografering – det bliver fantastisk.