Month: February, 2010

Linse Lus

Idag var jeg i Fredericia for at tage billeder af lille H. Sikke da en herlige unge. Smil og fagter og sjove lyde, en unge der kunne få en gråvejrs dag til at lyse op.

H har en dejlig lille “legeplads” i udestuen, som er fyldt med farver og som gør en glad i låget og det var en sand fornøjelse at se ham boltre sig derude.

Her er lidt smagsprøver fra idag.

IMG_4645editweb

IMG_4865editweb

IMG_4676editweb

IMG_4743editweb

IMG_4620web

Resten af dagen idag blev brugt på at male med Iben og læse fri læsning. Iben have tegnet en flot prinsesse til mig, som jeg kunne farvelægge med de nye farver hun har købt i fredags. Iben og Sønnich har i de sidste par uger fået valget mellem at købe slik til Disney sjov eller få lidt flere penge og så købe legesager – og de vælger altid legesager. I fredags købte Sønnich en Gormiti (som herhjemme oplever et come back) og Iben købte tuscher og dem fik vi brug for idag.

Lille Liv var godt slidt da jeg kom hjem. Hun havde været noget gal over manglende service (bryst) og var faldet i søvn kort tid før jeg kom hjem. De store unger larmede så meget at Liv hurtigt var oppe igen og hun var derfor ret sur og tvær, hvilket er forståeligt nok. Stakkels Brendan, det kan ikke være sjovt at skulle forsøge at trøste et barn der bare ikke vil en. Jeg havde det på fornemmelsen da jeg kørte hjemmefra idag, fordi Liv tidligere i barnevognen havde suttet på sin tommefinger og det er ikke noget hun normalt gør, så hun har nok haft ekstra stort behov for det idag. Mon ikke natten byder på maratonamning? Den disciplin mangler i OL og det er lidt ærgeligt, for det ene den eneste hvor jeg ville kunne have en ærlig chance for at vinde.

Jeg har nu fået sendt en del billeder af sted til respektive personer og er gået igang med at redigere andre, så det begynder at lysne. Jeg håber snart at være helt i bund så jeg har rent bord når jeg åbner op for betalende kunder og at ventetiden bliver betydeligt mindre end den er lige nu.

For lige at få noget på det rene

Jeg har i den sidste måneds tid fået rigtigt mange henvendelser via mail, bloggen, pm og facebook og jeg føler jeg lige må få noget på det rene med det samme og det er følgende:

Jeg kan ikke bookes gratis til at tage billeder, hverken nu eller senere. Fra om, ganske snart, koster jeg penge at få ud til at tage billeder af nyfødte, babyer, børn eller gravide maver og jeg vil også tage betaling for de billeder som folk ønsker at købe. Jeg har i en kort , nærmere afgrænset periode, udlånt mit talent gratis, mod at få lov at bruge materialet på min hjemmeside, som snart skal i luften. Reelt set kan man sige at jeg ikke har taget billeder gratis, men at jeg har kørt mit firma som barter økonomi, hvor jeg får noget mod at give noget andet til modellerne.

Grunden til at jeg synes det skal frem er, at jeg kan fornemme at mange tro, at man kan kontakte mig og så kommer jeg og tager billeder uden betaling og den misforståelse føler jeg, skal ryddes af vejen.

Jeg er mor til tre dejlige børn, jeg har et fuldtids arbejde som patientvejleder og en del kørsel i den forbindelse. Min børn går til musik,sport og skal køres til venner og jeg vil også gerne bruge tid på dem og min mand. Jeg elsker at tage billeder og har gjort det i mange mange år. Jeg har øvet, læst bøger i tonsvis, købt udstyr og øvet og øvet og øvet. En stor del af min fritid bruger jeg på at tænke på billeder,tage kurser, udveksle erfaringer med andre fotografer og øve mig mere. Min investering i udstyr er løbet op i 50.000 kr. klassen og jeg er jo slet ikke stoppet endnu. Jeg skal konstant opgradere software, købe nye programmer, computere, objektiver, studieudstyr, hjemmeside og mange mange andre ting og det koster alt sammen penge.

Jeg skal for fremtiden have betaling af alle de grunde jeg har nævnt men mest fordi jeg bruger dyrbare tid væk fra min familie når jeg tager billeder for andre. Jeg kender ikke mange mennesker der tager hjemmefra for at levere et stykke arbejde, forpligte sig til at levere en produkt af høj standard og til en aftalt tid, uden at få betaling for det.

Jeg kommer til at have fotografi som en side beskæftigelse til mit fuldtids job , men det betyder ikke at jeg ikke skal have penge for det. Jeg vil på min fridage/weekender tage billeder af andres børn og jeg vil komme og have rigtig god tid med i bagagen fordi jeg ikke kommer til at tage mange kunder i måneder. Jeg vil have virkeligt god tid til at redigere billeder så folk får et produkt af en høj standard og det tror jeg efterspørges idag. At fotografi for tiden ikke er min hovedbeskæftigelse betyder ikke, at jeg vil gøre det gratis – bare at jeg elsker det alt for meget til at lade være.

Og så var det vist ude af verden – håber jeg.

I en hel anden boldgade, så har mange efterspurgt et rss feed og det er da også for ringe at jeg ikke har det endnu. Jeg har idag forsøgt mig at få det tilføjet denne skabelon, men det er umuligt uden at ødelægge billede bredden – og det vil jeg nødigt. Så jeg håber på at få solgt min to lommeslynger (nej faktisk kun 1, da en er solgt) for det beløb vil gøre det muligt for mig at få råd til den skabelon jeg gerne vil have. Barselsdagpenge og SU er en møg dårlig kombo – den bliver man bare ikke rig af.

Mine børn er jo canadiske statsborgere og Brendan vil frygteligt gerne lære dem noget canadisk kultur. Hvad er bedre end en ishockey kamp? Babyer skal spise, fædre skal se ishockey og så må reglerne bøjes lidt. Så her ser Liv tv med daddy mens hun spiser – det er da så canadisk/amerikansk som noget kan være.

IMG_4588

Igår havde jeg besøg af en smuk smuk gravid. Hun er 5. gangs gravid, ja det er jo ikke til at fatte når man ser hende. Så slank og med den fineste lille mave, jeg er blå og grøn af misundelse.
Igen blev jeg mindet om, hvor fantastisk dejligt det er med en voksen model fra tid til anden. Det er som om det giver en dejlig balance imellem små babyer som man slet ikke har kontrol over eller kun begrænset og så en voksen, som man kan give instruktioner og som rent faktisk gør hvad man beder dem om.

IMG_4546editweb

IMG_4475editweb

IMG_4525editweb

Imorgen vil jeg forsøge at få billeder af Liv. Ja det var også planen idag men så kom vasketøj, baby mad og Livs lur, forældre kaffe i SFO, oprydning af køkken og afhentning af Sønnich og hans ven Thor i vejen – og sover hun og det er ved at bliver for mørkt. Så imorgen, der skal det bare lykkes.

I de næste par uger skal der seriøst arbejdes på hjemmesiden og så har jeg lige et par aflyst sessioner jeg skal have indhentet fordi jeg måtte aflyst sidste uge pga. sygdom. Og derefter vil jeg nyde de sidste rester af min barsel og kun tage billeder af eget afkom og de venner der uundgåeligt altid bliver jagtet af mig og mit kamera.

Back in town

Jeps vi har ramt Lindknud igen, efter at have jetsettet den (not) lidt i København et par dage. Ting jeg har taget med mig fra denne forlængede weekend:

Dsb er lige så rådden, dyr og upålidelig som jeg husker det.

Høje Taastrup station er stadigvæk det sted i Danmark hvor det trækker mest.

Lindknud mangler en Bareso kaffebar.

Barnevogne og offentlig transport er mildest talt umuligt, ikke mindst når man også slæber rundt på en autostol.

Men nu skal det ikke lyde som om det har været forfærdeligt, for det er faktisk lang tid siden jeg har haft så hyggelig en weekend. Jeg har besøgt gamle veninder som jeg ser alt alt for sjældent. Alligevel går samtalen med det samme og det føles fra start af, som om man havde været sammen for en uge siden. Jeg fik med egne øjne set at M’s børn rent faktisk er blevet ældre siden jeg så dem for 3 år! siden. Det er ulempen ved ikke at ses ofte, det er som om man ikke helt fatter at børnene rent faktisk bliver større i takt med at de bliver ældre. Jeg har lovet mig selv at jeg skal se venner fra” over there oftere”, længere væk er de jo heller ikke. Det er jo ret beset heller ikke afstanden der er problemet, men det irriterende faktum at døgnet kun har 24 timer og at ens arbejde mener sig berettige til en uretfærdig stor andel af den sparsomme tid man har.

Her er nogle små glimt af en tur til hovedstaden.

IMG_4265web

IMG_4207web

IMG_4267web

IMG_4205web

IMG_4211web

IMG_4237web

IMG_4259web

IMG_4168web

Og så skal vi også lige have et sneak peak af lille Sofia som besøgte mig for at blive foreviget.

IMG_4319editweb

IMG_4278editweb

Og tre generationer foreviget.

IMG_4363editweb

Idag har den så stået på ren hygge. Kaffeklubben har været her og der blev spist, grinet, talt alvorligt, drukket rå mængder af kaffe og cola og hele verdenssituationen er igen under kontrol. Egenligt burde jeg smide mig selv ned i fitness centeret til aften, men jeg tror ikke det sker – skal igang med at redigere så jeg kan få smidt nogle billeder afsted. Er der ikke også noget jeg bare må se i tv  aften?

Nå ja, jeg var lige ved at glemme det, jeg starter et lille forum op for kvindelige erhvervsdrivende. Det bliver bare et lille lukket netværk for selvstændige kvinder, uanset om det er på hobby basis eller som primær job. Stay tuned hvis du er interesseret, send evt. en e-mail og så skal jeg gerne sende linket. Jeg har fået min gode veninder fra Abeunger til at hjælpe mig med den administrative opgaver og jeg regner med snart at kunne åbne det lille private fora – ganske fri for pæn grafik og brugervenlighed, men ganske gratis.

2 X varm kakao med sundae is

der ryger på gulvet fra ca. 1 meters højde fylder ca. 8 m2. Det vidste du nok ikke, hva? Men vi har fået det efterprøvet idag og de glemmer os nok sent på McDonalds i Esbjerg.

Ingen nævneværdig sygdom idag. wuuuuhuuu. Så vi tænkte at vi skulle lave noget vinterferie halløj og det blev så en tur på skøjtebanen. Iben har ikke forsøgt sig med skøjter siden hun var 3 år og Sønnich har aldrig prøvet. Jeg fik tjansen som Livs underholdning  – en ikke så let opgave netop idag, hvor Liv var så sur som 7 dages regnvejr.

Idag skulle så også være en af de dage, hvor man er ved at revne af stolthed over eget afkom. Seriøst jeg smilede fra øre til øre og jeg var ved at få hjertekvababelse af at kigge på min store pige. Nej – hun var ikke den pige på isen der kørte mest perfekt, kunne lave piruetter eller køre baglæns. Faktisk brugte hun ca. 70 % af tiden på enten bagdelen, kravlende eller hængende fast i barrieren – men hun gav ikke op og hun blev ikke sur. Hver gang hun kom forbi hvor jeg stod, spurgte hun stolt om jeg havde set hende og om ikke jeg synes hun var god. Og jo, jeg havde helt tårer i øjnene af stolthed. Hun forsatte ufortrødent i 90 minutter og hun blev bedre og bedre og mere og mere stolt.Her er hun vores helt egen skøjteprinsesse, endda med to piruetter. Hun er da fantastisk, andet kan man ikke sige.

Sønnich stod hurtigt af, han magtede det ikke. Og han gjorde mig også stolt. Ingen sure miner over at det ikke gik for ham, han var bare glad for at slippe. I stedet brugte han gud ved hvor længe på at gå op og ned af trapperne i skøjtehallen og han hyggede sig enormt med det. På et tidspunkt stikker han lige i et stort smil og siger ;” mor du er den sødeste i hele verden” og så susede han ellers videre.

Nu krydser vi fingre for at resten af ungernes ferie er sygdomsfri og jeg håber at kunne få indhentet de sessioner jeg har måttet aflyse hurtigst muligt.

Huhej hvor det går

Som om jeg ikke allerede var kvæstet nok, så har jeg måttet bruge en hel nat på toilettet og sad jeg ikke der, var jeg inde for at amme Livsen. Og når nu maven ikke spiller med, kan man ikke engang redde dagen med kaffe. Så pebermynte the og grøn the har været dagens medicin. Jo jo, det er sikkert sundt, men det batter ikke meget, vel? Ungerne har egenligt været ok. Sønnich var stadig en anelse pjevset, men ikke meget – det er ligesom ikke hans stil. Liv er bare over det hele. Hvis ikke hun sover, så kravler hun og resten af tiden spiser hun – dag og nat. Kors hvor kan den lille baby bare tage fra, det er virkeligt vildt. Liv elsker mad og så længe det er ikke er moset eller i form af grød og suppe, så er hun vild med det. Det er fantastisk at se hende spise, hun elsker det og hun stråler som en lille sol.

Jeg har fået en del redigering fra hånden idag. Jeg tillod mig selv at gøre det omvendt end jeg plejer. Jeg plejer at være temmelig slavisk i min tilgang, ældste session bliver redigeret først. I netop det her tilfælde gav det dog mening fordi studiesessioner ikke kræver helt så meget, der er ikke så meget variation i lysforholdene og derfor fik jeg lige klaret en stor mængde af dem idag. Dejligt. Igår var forfærdelig. Jeg gloede på billeder hele dagen og kunne bare ikke finde den kreative vinkel frem. Jeg læste mine favorit fotografi magasiner, men ikke engang det hjalp. Så endte jeg med at smide Iben foran en baggrund og jeg fik et par billeder af hende og mens jeg redigerede dem, kom jeg ligesom i rette stemning.

Jeg elsker at tage billeder af Iben. Hun er så smuk med bedst af alt, hun har så mange forskellige ansigtsudtryk og hun skifter med lethed fra let og legesyg til alvorlig og eftertænksom. Som regel skal jeg ikke engang bede hende om noget som helst, hun taler og som fortællingen går, kommer de forskellige udtryk. Da jeg fandt disse tre billeder slog det mig, at min lille baby faktisk ikke er så lille mere. Jeg kan næsten ikke holde det ud, for jeg synes jeg hun er lille bitte på nogle punkter og en pre teenager på andre. Uanset hvad, så er Iben sindssyg dejlig og en af de sødeste mennesker jeg nogensinde har mødt. Hun er rummelig, elskelig, fuld af empati og forståelse for verdens forskellige skæbner, hun er sjov og klog og en god ven og den bedste storesøster som mine to andre børn nogensinde kunne få.

IMG_4092web

IMG_4076web

IMG_4073web

Og lige et søndagsmorgen glimt fra stuen. Jeg fandt mine to piger liggende sammen på sofaen og det er et meget sjældent syn at se Liv sidde så stille. Min kære elskede søn, sad lidt for sig selv og var syg 🙁 Vi endte med at kralve under dynen sammen i den anden sofa. Noget godt kommer der ud af skidtmas unger, man får mere rolig tid med dem og ofte flere kærtegn. Jeg har uhyggeligt lækre unger, så er det sagt.

IMG_4053

IMG_4051

Imorgen har jeg to fotosessioner back to back, så jeg tror jeg vil satse på at få indhentet noget af det søvn, jeg ikke fik igår. Jeg skal bare lige først…..