Month: December, 2009

Tanker om slynger og flere børn

Hvordan folk klarer sig uden slynger er mig ubegribeligt. I dag har jeg været alene med alle tre unger størstedelen af dagen og uden slynger, var jeg blevet sindssyg. Fra klokken 13 hvor B tog på arbejde, har jeg skullet vaske tøj, putte barn, folde vasketøj og samle bleer, tøj skal lægges på plads, køkkenet skal ryddes op,  aftensmad til både mig og de to store og Liv skal forberedes, bord skal dækkes, mad skal laves, tøj skal ud af en maskine og ind i den næste, mere vasketøj skal findes frem, børn skal bade og sengene skal alle have rent sengetøj på. Og jeg har med sikkerhed glemt halvdelen af hvad jeg har lavet siden klokken 13. I skrivende stund er klokken 22.16 og jeg har lige sat mig ned.

Liv har været med i mange af dagens gøremål idag. De to store unger har været skrækkelige (jep, det sagde jeg) og hver gang jeg fik hende lagt til at sove, kom en af dem skrigende ind igen. Sønnich slår. Iben er DÅM. Jeg må ikke låne, han tog, hun gør, han siger. Døre smækker og hunden gør. GAHHHHHHHHHH. Så Liv fik ikke sovet en dyt bap overhovedet idag, bortset fra en dokumenteret lur hos unavngiven person (jep, der er navneforbud). 7 mdr. baby som ikke sover hele dagen er bare ikke fedt. De bliver kede og sure og klynkende og vil ikke underholde sig selv. Jeg bliver ked, sur og klynkende hvis jeg ikke må lave noget. Hvis huset ligner lort (ok, det er ikke ligefrem Bo Bedre lige nu – men det går) og når vasketøjet hober sig op og jeg orker ikke sidde og forsøge at underholde utilfreds baby og ikke andet. Så om på ryggen med Liv og hun sad der mens bleer blev foldet og lagt væk, mens sengetøj blev vasket og skifte fra først en, så den anden maskine, mens maden blev lavet og bordet dækket og mens vasketøj blev foldet og lagt væk.

Hvordan jeg skulle have nået bare en brøkdel af alt det uden en slynge, det begriber jeg ikke. Og til alle jer tvivlere derude. Ja de to store går ganske fint og ingen af dem er 18 år. Nej, jeg tror ikke jeg det er skadeligt og jeg tror ikke jeg gør dem en bjørnetjenste. Og helt ærligt, alle I andre bærer jo også – I har bare ondt i ryg og skuldre når i er færdige, det har jeg ikke.

Sandt nok, nogen gange bærer jeg bare for at have hende tæt. Nogen gange pakker jeg hende ind under min jakke og vandrer afsted, bare hende og jeg med intet andet formål end at være alene, hende og jeg, uden andet at lave end bare at være sammen. Og nej, barnevognen er bare ikke det samme. Bevares, jeg elsker min barnevogn. Jeg elsker når Liv tager lange lure og jeg både får noget fra hånden men også får tid til kop kaffe og lidt admin arbejde på Slyngebarn eller nørde tid på mit hemmelige tilflugtssted på nettet, men tæthed får jeg ikke ud af barnevognen.

Jeg tror at ikke jeg er alene om fra tid til anden at synes, at det kan være mildest talt stressende at skulle servicere 3 unger på en gang – alene. Jeg fatter dog ikke hvordan alle jer derude der ikke bruger slynger gør det? Altså lever i et parallelt univers hvor ungernes behov på en eller anden måde altid er timet perfekt. Kan I altdi nå at blive færdig med en opgave, før et barn er sultent, har slået sig eller bare har behov for opmærksomhed generelt? Hvor er baby mens I laver mad og folder vasketøj? Og det er sørme ikke ment som provokation, jeg fatter det bare ikke. Jeg ved med sikkerhed at jeg aldrig ville få lavet noget som helst, skulle jeg vente på tidspunktet på dagen hvor ingen skændtes, ingen var sulten, ingen skulle have en ny ble, ingen skulle bruge min hjælp og alle var tilfredse med at underholde sig selv. Og jeg kan ikke bære at en baby skal græde, jeg hverken kan eller vil lade det være en løsning. Og godt det samme, for min løsning er slynger og jeg elsker den frihed de g iver mig. Slynger er og bliver i langt højere grad en praktisk foranstaltning for mig, end en opdragelsesfilosofisk tilgang.

Her er dagens Liv billede. Synet der mødte mig da jeg kom hjem efter at have været ude og tage billeder i omegnen.

IMG_2523 copybw

Hun er så smuk og fredfyldt at se på og man kan bare se, at hun ved at hun er i trygge hænder.

Det blev ikke til mange billeder idag. Turen var alligevel fantastisk og jeg kørte rundt, rundt på de små veje med Eddie Vedders soundtrack til Into the wild i højtalerne og tænkte på alt mellem himmel og jord – og folk som ikke længere er blandt os.

IMG_2489 copy

IMG_2508 copy

Og et sidste, bare fordi jeg elsker hende så meget

IMG_2418 copy

Mon det bliver muligt at få nogle billeder af de to store hen over julen? Jeg håber det for de vokser for øjnene af os og bliver så frygteligt store med et. Helt ligesom deres lillesøster, er de verdens dejligste unger.

2 Comments