Month: November, 2009

Jeg er vægelsindet idag

Ja, om jeg da kan bestemme mig. Jeg brugte en god del af dagen på at surmule over at vejret er lige lovlig skod, for sidst på eftermiddagen at synes, at det nok ikke var så slemt alligevel. Jeg kørte ind til Brørup for at handle og som jeg kører langs de smalle veje med træ alléerne, så jeg de store rovfugle sidde i træerne op mod en dramatisk og mørk November himmel – og så var det faktisk meget fedt. Når så Eddie drengen toner ud af højtalerne med sangene fra Into the wild, får det lige lidt ekstra wauv faktor.

Her til aften har jeg så redigeret billeder og mit vægelsind er ikke blevet bedre. Sort/hvid eller farve? Beskæres eller ej? Så nu holder jeg pause og ser på det igen imorgen, efter at jeg har håndteret de ca. 2 tons vasketøj der har samlet sig i de sidste par dage.

Men her er et par smagsprøver fra idag. Mød M, en lille lækkermås 🙂

Og mor, jeg ved jo at du trofast tjekker bloggen hver dag og jeg lover, at der nu igen snart kommer billeder af de to store. Om jeg så skal binde dem til en pæl, så kommer der billeder.

edit 2198 (farve) web

edit 2222 web

edit 2251 web

Og lige om lidt må jeg se om jeg kan få overbevist Liv om, at det ikke bare var en lur hun tog fra 18.30 til 23 – det var rent faktisk meningen at hun skulle fortsætte til imorgen tidlig.

Jeg er vægelsindet idag · · 25. Nov 2009 · 23:17 · Uncategorized · 2 comments

Så starter juleræset vist for alvor

Og jeg skal da lige love for, at det er med fuld udblæsning. Idag, efter et dejligt slyngemøde, skulle vi til pebernød bage og havregrynkugle rulnings fest i 1. klasse. Det var smadder hyggeligt og ungerne nød det. Turen hjem i den silende regn, knap så lækker 🙁 Sønnich tabte sin lille hjemmelavede pap kage”dåse” i en vandpyt = MEGA KRISE.  Heldigvis kunne indholdet reddes, så krise afblæst.

Imorgen er der så endnu en lækker unge herre der kommer for at blive foreviget og jeg håber, at Liv igen er samarbejdsvillig og at modellen også er det.

Torsdag ingen andre planer end hvad livet i Lindknud nu lige byder på. Fredag er vi så på juleriet igen. Lindknud skole skal pyntes op og vi starter klokken 8 om morgenen. Lørdag står den på juletræstænding og søndag på Jul på Sønderskov slot. Tænk December er snart en realitet og min lille baby dreng bliver så 5 år. Vildt.

Jeg har lagt sidste hånd på den søde fyr fra igår og her er mit absolutte favorit billede af ham. Er spændt på hvad forældrene siger!

edit 2150 web

Og nu nærmer klokken sig igen alt for mange og her er sk**e koldt, så nu vil jeg kravle op i min seng og ind under dynen som sikkert er dejlig forvarmet af Liv.

Hvad sker der lige for November?

Helt ærligt, det er simplethen deprimerende at vejret er så hamrende dårligt. Vi har en hel måned med regn og regn og regn. Regnvejret har været i variernede grad, men ikke desto mindre regn.

Idag fik jeg så besøg af C og hendes lille søn fra den 11/11. Sikke da en lækker lille fyr, han var fuldstændig uimodståelig. Liv var ikke helt samarbejdsvillig, men langt om længe gav hun op og tog sig en god lur. Lyset var sle slet ikke med os, men det blev så til fulde opvejet af den her lille yderst tålmodige fyr, der bare fandt sig i blive flyttet rundt på igen og igen.

Her kommer lige et par af de billeder jeg har fået færdig, desværre ikke så mange endnu – men det kommer. Dagen her i huset er fuld af uendeligt mange ting der skal gøres, tumlastisk med Liv, køre Iben til Spejder, putte Liv og Sønnich, bage kage til slyngemøde og bjerge af vasketøj. Så gerne jeg end ville sidde op hele natten for at redigere billeder, siger erfaring mig, at jeg har bedst af at sove – bare lidt.

edit 2054 web1

edit 2091 web

edit 2099 web

Ganske samme model, bare andet sprog

Fedt koncept ikke, altså at relancere noget gammelt og gøre som om det er nyt og trendy. Ja man ser det jo igen og igen og dem der gør ,de scorer da sikkert kassen på det, for folk hopper jo på den.Kald noget retro og du kan tage dobbelt så meget for det.  Men nu tjener jeg  jo ikke noget ved at blogge og det har jeg det faktisk rigtigt fint med. Jeg har det også rigtigt fint med, at skrive på mit eget modersmål nu. Jeg har jo blogget eller haft hjemmeside i 7 år nu og jeg har aldrig skrevet på dansk, det er da ret vildt at tænke på. Jeg har i lang tid syslet med tanken om at skrive på dansk, men fik hver gang dårlig samvittighed over, at så kunne sviger mekanikken og venner og bekendte i det store udland ikke fatte hvad jeg skrev. Nu ser jeg pludselig, at det jo faktisk kan være en fordel 😉 Just joking, som man siger på dansk!

Når man nu relancerer den samme gamle ting, bare på en lidt anderledes måde, skal det jo gøres med maner. Så jeg må jo heller fortælle lidt om, hvad bloggen egenligt skal bruges til fremover. Det var jo ikke fuldstændigt ud af det blå, at jeg besluttede mig for, at dansk skulle være sproget fra nu af. Jeg har i lang syslet med en ide om at starte lidt fotografering op som bijob og sidder i disse dage og nætter og leger med min nye hjemmeside. Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg rent faktisk ikke mangler noget at lave, jeg keder mig yderst sjældent faktisk. Jeg har jo mine tre ufatteligt lækre unger og så en mand. De tre unger alene holder mig til ilden i en sådan grad, at det alene kunne udfylde en hel dag. Iben går til gymnastik og spejder og musik og har ca 115 legeaftaler om ugen – nok til at give mig stress. Sønnich er måske knapt så udadvendt, men han har sørme også sine legeaftaler og går til gymnastisk. Liv ville helst ikke være udenfor, så hun overtalte mig tidligt til at vi skulle gå til tumlastik – så det gør vi. Sådan  tre unger skal jo også bades og mades (det sidste har jeg meget lidt at gøre med i forhold til de to store) og de producere bunker af vasketøj, der får K2 til at ligne Himmelbjerget. Når jeg så ikke lige er på barsel, arbejder jeg jo på fuld tid som patientvejleder, og har da også en del kørsel til og fra arbejde. Jeg må jo heller ikke glemme at nævne min lille hobby, mit forum – slyngebarn. Selv om jeg har den mest fantastiske flok kvinder til at hjælpe, så æder det rent faktisk en kæmpe portion af det lidt tid, der er tilovers efter arbejde, husholdning og børn. Og hvad har det med bloggen og mit sprogskifte at gøre? Ja som sagt vil jeg gerne gøre fotografering af andres børn til et lille bijob. Det bliver et bijob og til at starte med i ganske begrænset omfang og så ser vi hvad der sker. Fra maj måned, hvor jeg ikke længere er på barsel (og jeg fortrænger hver dag, at den dag kommer) vil jeg starte med at tage max. 4. jobs om måneden hvor jeg kører on location og foreviger andres børn og familier. Det vil fortrinsvist blive i weekender, da jeg jo arbejder alle andre dage. Og da jeg som sagt allerede har nok at se til, bliver det så kun i så begrænset omfang, at det ikke æder alle vores weekender sammen ,og at det ikke gør det umuligt at tage nogen steder hen spontant – for det holder vi faktisk alle meget af herhjemme. Ved at holde et loft over antal, ved jeg at jeg møder op med 100% energi og jeg ved, at redigeringen kan klares og ventetiden på de færdige billeder kan holdes nede.

I fremtiden vil man kunne læse om lancering af hjemmesiden her og også være de første til at snuppe sig en gratis fotografering, for dem tilbyder jeg flere af før maj måned.

Bloggen her vil aldrig være en 100% arbejdsblog, men man vil kunne se udvalgte billeder som jeg har taget for andre, før min hjemmeside engang kommer ud på det store www og her vil billeder bliver fremvist som lille teaser til dem der venter på de færdigt redigerede versioner.  Hjemmesiden vil man kunne finde på www.kristinadaley.dk når den er færdig – men det har stadig lange udsigter. Derfor relancering af denne gamle kendte model, nu bare på dansk 🙂

Og NU til noget helt andet. Kender i det, at man leder efter opskriften på den ultimative bedste chokoladekage? Jeg har ledt længe og guderne skal vide, at jeg har bagt mange af slagsen. Jeg må nok indse, at jeg er chokoladekagernes version af prinsessen på ærten – jeg ærgede mig hver gang gul og blå over, at den alligevel ikke var helt i vinkel. Nu er den fundet, KAGEN! Svigermor der netop har været på besøg, lavede den til min fødselsdag og den var et hit. Jeg har siden da lavet den et par gange og den er hver gang faldet i god jord. Og hvad er så det allerbedste ved den her opskrift? Det bedste er, at den er så let at lave g  den koster ikke en halv bondegård og den er faktisk bedst på tredje dagen – og ja, den er så chokoladet at selv ikke den mest hardcore chokolade spiser kan spise mere end max. 2 stykker. Tro mig, jeg har selv forsøgt:)

Hold på hat og briller for nu præsenteres opskriften på  Death By Chocolate eller Cardiac Arrest :

* Kop er lige med cup som er en amerikansk måleenhed.

2 kopper mel

2 kopper sukker

1 kop kakao

2 tsk. natron

1 tsk. salt

2 tsk. vaniliepulver

Alle disse ingredienser blandes sammen og så tilføjes

2 æg

2 kopper varmt vand

1 kop olie

Det hele røres godt sammen og smides i en form (gerne en springform) og bages i ovene 30 til 40 minutter på 350 F (ca. 175 grader)

Glasur

225 gram flormelis

125 gram smør (smeltet og afkølet)

1/4 kop kakao

1 tsk. vanilje

4-6 spiseskeer mælk

Si de tørre ingredienser ned i en skål og tilføj smør og mælk. Mixes med håndmixer til glasuren er let og luftig. Kom glasuren på den afkølede kage.

Lav den, nyd den og fortæl mig hvad du synes om den 🙂

Nu er det her jo i høj grad en fotoblog og derfor må vi selvfølgeligt have nogle billeder. Billeder dem har jeg i massevis men desværre ikke redigerede. Ungerne har i de sidste mange uger spillet Zumas revenge (noget af en tidsrøver for voksne også, vil jeg lige hilse og sige) og Iben kunne bedst spille det, hvis hun brugte mit Wacom tablet og pen som mus. Mit Wacom tablet har bare ikke overlevet at blive vold hugget ned i pladen i ugevis og det er nu derfor kaput 🙁 Jeg kan bare ikke leve uden, men lige nu er finanserne ikke til det, så jeg sætter min lid til, at de nøgenbilleder jeg har lovet ikke at sende til julemanden gør, at han kommer med et nyt . Billeder til privat brug kan jeg godt klare med musen og de små lækre nyfødte børn som kommer inden for de næste par uger, vil heller ikke mærke forskellen, men alt andet er pt. indstillet – min hånd kan simpelthen ikke klare det uden.

Liv er blevet 6 mdr. Jeg fatter det ikke. Min lille prut, den lille klump der kom til verden er nu 6 mdr. gammel – og hun har ikke engang spurgt om lov. Jeg synes tiden er fløjet afsted og jeg synes hun er vokset med lynets hast – men sådan havde jeg det også ved to andre. Jeg er, indrømmet, håbløst sentimental omkring mine børn.

Liv har bidraget til vores familie på den mest vidunderlige måde. De store unger elsker og forguder hende, så meget at de ofte skændes om, at være den der sidder med hende, leger med hende eller om, hvem hun kan lide mest. Liv betrager dem som regel bare med ophøjet sindsro. Liv er en bestemt dame. Hun griner gerne og højt og helt nede fra maven, men man skal dælme arbejde for det. Tittebøh og den slags julelege er kun sjove 2 til 3 gange, så man finde på noget nyt. Liv er observerende og hun finder sig ikke i noget – godt personlighedstræk når man er nummer 3 i rækken. Liv er dejlig, Liv er smuk, Liv er lækker. Og her er hun så 6 mdr. og 1 dag gammel.

IMG_2030 web

IMG_2036 web

IMG_2033 web

IMG_2029 web

IMG_2027 web

I de kommende uger vil bloggen her blive udvidet en hel del. Der vil komme en side bare med billeder, en side om slyngebarn og diverse andre ting. Efersom jeg er ekstremt vægelsindet, kan det også tænktes at både banner og layout ændres – det vides endnu ikke. Adressen vil dog være den samme og indholdet det samme gamle nye.

Og så vil jeg slutte af med at sige, at jeg altid gerne modtager kommetarer, ris og ros 🙂

I will be going danish soon!

Well I have been looking at the stats of the blog and really, not alot of you outlanders check the web page often. So I think I might change it very soon and have all the written stuff in danish. Pictures and pictures right, no change there. It will be easier for me, transforming this blog into a part private/part business blog to have the language the same as it will be on my to come new website.

Anyways for now it’s in English, so enjoy while you can:)

The pictures this time around are sort of a random pile. I have not really had the chance to take alot of pictures lately and the once I have taken are snapshots – but I love those and I’m sure you will too. We had a server breakdown this week and the picture server gave in and crashed – what a nightmare. Pictures from before Iben was born where gone and both Brendan and I where devastated. We think we have recovered must of it, but right now I feel out of touch with where my stuff is, so these pictures reflect what I could find. Everything should be back to normal soon.

IMG_2006 web

IMG_2017 web

IMG_2000 web

IMG_2002 web