Category: Fotoraferings tips

Skøre kære unger

En slæde i juli! Hvorfor ikke? Liv synes selv det var toppen af poppen og hun får så absolut point for ideen.
Hvor hun fandt den kælk henne må guderne vide.

T-4. Jeg tæller ned og kan slet ikke skjule, at jeg ikke gider at være på arbejde. Alligevel har jeg knoklet for at få en masse ting færdige og jeg tror, at jeg når det hele inden fredag. Også mit fotografi arbejde er ved at være færdigt. Filer sendes til Færøerne imorgen, billeder til kunder er bestilt og jeg regner med at have rent bord når min ferie starter fredag. Sweet.

Og jeg skal tage billeder, lege med mine børn, sove længe, grine og fnise, gå ture, bade, bage, spise, slappe af. Jeg skal nyde det. 3 uger sammen med min famile.
Lykke!

Iben_Liv2

Liv11

Jeg elsker de her billeder. De gør mig så glad.

Er der nogen der vil være med til lidt udfordringer på Facebook i den næste par uger? I er velkommen til at smide jeres billeder på Facebook hvis I vil have feedback fra mig og andre. Jeg forestiller mig at jeg finder på nogle udfordringer og opgaver, og så ser vi om ikke det rykker lidt for alle at være tvunget til at tage et bestemt billede, noget lidt anderledes. Nogen der vil være med?
Jeg vil ikke garantere at der bliver noget hver dag, for vi holder snart ferie og vi er ikke særlige gode til at planlægge, men særdeles gode til at være spontane. Men det bliver noget hver uge, det er sikkert og jeg tror det kan blive både rigtig sjovt og lærerigt.

Forstørrelse i hus.

billede1

billede2

Så fik vi det op og jeg elsker det. Rammen er fra Ikea til den nette sum af 129 kr. Det er da til at overskue. Jeg valgte passpartout løsningen fordi billedet skulle hænge hvor det gør, og det er jeg enormt glad for – det bliver fremhævet præcist som jeg ønskede det. Nu skal vi bare have fikset det rum, for det trænger meget.

Næste projekt er at finde billeder til tre ramme af samme slags, som den på trappen, bare i str 40×50. Jeg tror jeg har billeder af pigerne, så nu mangler jeg bare en date med Sønnich.

Tag dine egne smukke portrætter – og gør det sjovt.

Jeg lovede at det her blog indlæg ville komme igår, men der kom en fabelagtig cirkus forestilling i vejen – sådan går det når man holder ferie.
Alle de billeder der vises i det her indlæg, er fra samme fotografering, der varede ca. 30 minutter.

Egentlig var det meningen, at jeg skulle have billeder af alle tre unger. Sønnich endte med hellere at ville lege med en kammerat og overnatte der, og så blev det kun til 2 børn.
Iben og Liv og jeg brugte dagen på stranden, hvor vi hyggede med sandslotte og badeture. Bagefter tog vi hjem til bedstemor og bedstefar og spiste aftensmad. Da klokken var hen af lidt i ni, kørte pigerne og jeg mod Lakolk. Jeg havde lovet dem en is. Jeg prøver altid at gøre vores planlagte fotograferinger til en god oplevelse, nogen gange kræver det en is, andre gange lidt frugt, et tæppe og en flaske saftevand, som vi hygger os med. Sjovt og dejligt skal det være.
Efter at isene var spist, kørte vi ned på stranden. Jeg havde tjekket at solen gik ned 21.45 ca. så vi ankom en smule før.
Jeg mener at påklædning er mindst lige så vigtig som location, så jeg havde hjemmefra fundet tøj frem, som var pakket ned til lejligheden.
Ungerne fik tøjet på og fik besked på at pile af for at lege.
90% af de billeder jeg tog var ikke poserede. Størstedelene af mine billeder er efter unposing metoden, som i sin enkelthed går ud på, ikke at forcere ret meget i billederne. Jeg kan ikke påstå at jeg aldrig instruerer mine børn eller kunder, men jeg gør det meget meget lidt og kun for at få det billede, jeg ved at kunderne ønsker. Unposing betyder IKKE at man bare render hovedløst efter ungerne for at forsøge at få et billede, der skal stadig lidt system i fotograferingen, så man er sikker på at få det rigtige lys og den rigtige baggrund.
Når ungerne drøner rundt, prøver jeg at styre hvor de drøner rundt. Så løber de ind i en skygge der er uhensigtsmæssig, eller ind foran nogle parkerede biler, foreslår jeg dem at løbe op i den klit eller løbe hen imod f.eks havet. Ungerne opfatter det bare som gode forslag, ikke egentlige instruktioner. Hvis ikke lige de synes min ide om en bestemt klit er god, lader jeg dem løbe op i den De vil og forslår at de bagefter tjekker den anden, for at se hvilken en er højest, bedst, flottest etc.
Jeg tager relativt mange billeder når jeg tager billeder på den her måde. Jeg bekymrer mig ikke om antallet men sørger for at jeg har et fuldt opladet batteri og et tomt hukommelseskort.

Hvis man er rigtig erfaren, tager man billederne på manuelt program – men det kræver i sådanne situationer, at man er helt fortrolig med sit udstyr. Pigerne styrtede ud og ind af belyste, skarpt belyste og helt mørke skyggefulde steder, og det ville for mange have givet et ikke så godt resultat, fordi det kræver at man hele tiden sørger for korrekt eksponering.
Jeg forslår at man bruge AV, eller A (som det vist hedder på Nikon) og indstiller sit kamera til den største blænde (det mindste tal man kan) og på det fleste standard zoom objektiver vil de være f/3.5. kameraet sørger så for korrekt belysning. Vær hele tiden opmærksom på lukke hastigheden. Sørg for at den e på omkring 1/500 sek. for børnene farer omkring, og det er ærgerligt hvis nogle af de bedste billeder, ender med at være så slørede at de ikke rigtigt kan bruges. Ryger lukketiden ned under 1/500, så juster på ISO værdien og kompenser på den måde. Jo højere end ISO værdi, desto højere lysfølsomhed = hurtigere lukketid.

Liv_8

LIv_7

Liv_6

Liv_5

Prøv at få lidt variation, kig på lyset især på ansigterne. Det fantastiske ved klitterne er, at sandet virker som en slags reflektor, så lyset kastes op i ansigtet nedefra, det gør det relativt let at få nogle gode og korrekt eksponerede billeder. Jeg forsøgte da jeg tog disse billeder, at få nogle fra forskellige vinkler, med klitter som baggrund, med havet som baggrund og nogle billeder taget tæt på.
De billeder hvor Iben kigger direkte i kameraet, er nogle hvor jeg specifikt bad hende om det. Billedet af Iben der ligger på stranden (Sort/hvid) er det samme. Liv fulgte bare efter og kommanderede mig til også at tage et af hende, når hun lå i sandet.

Eksperimenter lidt, prøv at tilte kameraet lidt, gå helt tæt på, langt væk, tage billeder af tæerne, håret, munden, fregner, et barn der løber ud af fotografiet. Digitale kameraer tillader den luksus, at man bare skyder løs og ofte får man noget virkeligt godt ud af det. Giv slip på forestillingerne om det korrekte portræt. Gå i børnehøjde, børnebilleder taget fra voksen perspektiv, er ikke særligt spændende.

Liv_4

LIv_3

Liv_2

Liv_1

Iben-og-Liv2

Iben5

Iben4

Efterfølgende, få billederne af kortet hurtigt. Sorter i dem groft, alt det der er sløret, med lukkede øjne etc. kasseres. Så starter du forfra, kigger på dem alle gang til og smider dem væk, som du ikke ville bruge penge på at fremkalde (min egen målstok, din kan være anderledes) og så sorterer du igen. Til sidst har du en bunke tilbage, som du kan fremkalde eller billede behandle, alt efter hvad du er til. Og få dem nu fremkaldt et ordenligt sted, ikke i Coop butikker eller i Føtex. Giv en smule mere for det og find et sted, hvor de ikke fremkalder sort/hvid og farve på samme papir med samme farver – billederne skal tage sig ordentligt ud. Og få så lavet nogle af dem i str. 30×40 eller større. Det koster stort set ingenting og næste år kan du lave nogle nye, hvis ikke du gider de gamle mere. Find nogle lækre rammer, Ikea er mit foretrukne steder at købe dem, og få så ungerne op på væggen.

Iben_og_Liv5

Iben_Og_Liv4
(billedet her er for at vise, at ungerne få lov til at lege som de vil, og at det faktisk også kan blive til et helt sjovt billede)

Iben_og_Liv3

Iben3

Iben1

Iben_og_Liv1

Hvis ikke du selv har mod på at få taget billederne af ungerne der hvor lyset er bedst, så kan jeg bookes til det. Dog er mine tider i august og september ved at være begrænsede – men der er muligheder. Fordelen med august september er, at solen går ned før og det virker langt bedre med små børn, som ikke er så friske længere meget sent på aftenen. Jeg booker kun til disse fotograferinger fredag og lørdag aften. Prisen er den samme som til fotografering i dagstimerne.

Og for lige at få en krølle på det hele, så spurgte jeg Liv om hun havde haft det sjovt og det bekræftede hun og sagde, at hun gerne ville afsted igen snart. Iben fortalte mig, at hun havde glædet sig til det hele dagen og at hun elsker at være med til at tage billeder, det er altid noget særligt. Så faktisk havde vi alle tre en dejlig aften og vi glæder os allerede til, at vi skal afsted igen.

Lav din egen billedecollage

Iben Juli 2012

Jeg elsker collager,især fordi jeg synes mine unger er så lækre, at det kan være svært at vælge hvilke billeder man skal vælge. På mit arbejder hænger en collage med mine favoritter fra sidste år. Jeg fik den printet 50×70 og den hænger på mit white board på arbejdet og gør mig glad hver dag. Billederne er nogle jeg har lagt fra i løbet en en periode, nogle af mine favoritter. Ved at være lidt systematik og få billederne “lagt til en side” i en folder som jeg har kaldt collage, er det at få lavet collagen noget der tager få minutter. Brug nogle ekstra minutter på at få det uploadet til fremkaldelse og så har du det perfekte kunstværk til kontoret, stuen eller en gave. Og så har jeg fundet ud af, at de er nogle af mine kæreste billedeminder, også efter de er skiftet ud. Collagerne er en hurtig oversigt over børnene i en vis periode, og jeg har besluttet af mine vil blive hængt op herhjemme, når jeg skifter dem ud på arbejdet.

Her er nogle lette og gratis programmer som du kan bruge til at lave egne collager.

http://www.photovisi.com/

http://www.shapecollage.com/

De her billeder (og mange flere) tog jeg af Iben igår. Det der gør de her billeder specielle for mig er, at Iben i meget stor grad selv har bestemt hvordan billeder skulle se ud. Vi havde en dejlig aften med smukt lys og tant og fjas. Vi elsker ferie, hvor vi kan udnytte de lange skandinaviske nætter.

Kamera taske overvejelser – modekrise galore

Jeg vil så gerne have en lækker kamerataske. Og ikke sådan en som jeg slæber med mig når jeg arbejder, som indeholder alt hvad jeg ejer og er grim som arvesynden. Nej jeg vil have en mega lækker kameratakse, sådan en der skriger tjekket chic og hvor man ikke vil kunne regne ud, at der gemmer sig en kamera + det løse udstyr.

Jeg har surfter nettet en trilliard gang, men de er dyre og jeg desværre ikke så rig, at jeg bare sådan lige på et impuls, køber en ny taske fra det store udland.
Det mega fede for os kamera piger er, at nu er der efterhånden ved at være virkeligt mange forskellige tasker at vælge imellem. Den dårlige nyhed er, at nu er det endnu sværere at vælge.

Her er nogle af dem jeg er faldet over.

Emera

De er fede men ligner lidt en taske som en jurist ville tage med til møde – det gider jeg da ikke ligne når jeg har fri 🙂

THEIT

Den er på en eller anden måde for “meget” og for damet.

Porteen

Den på billedet er ok fed, men jeg ser den som en vinter kamerataske og særlig feminin er den nu ikke.

Pompidoo

Den er måske så lige lidt for feminin og jeg får svedperler ved at tænke over, hvordan jeg alligevel bare skulle få lidt af mit udstyr med i den. Og prisen er jo helt hen i vejret.

Dre Hartman

Umiddelbart ser den ud til at kunne indeholde en del, men den er bare ikke mig.
Begynder man at fornemme et mønster her 😉

The joy bag

Se den er skide smart. Det kræver bare at man går ud og finder en mega lækker taske der passer til målene og køber indmaden og Voila, lækker kamerataske.
Jeg har haft en taske fra den her producent, som den lede indbrudstyv stak af med og den var jeg glad for. Jeg brugte den som shootsac og mangler den virkeligt.

Cheeky Lime

Se den synes jeg er mega fed og prisen er til at leve med. Derudover synes jeg deres andre tasker er friske og sjove og havde jeg mange penge, ville jeg gerne have en af hver.

XcessRize

De er faktisk ret søde, men de ser lidt for bløde ud og jeg tror jeg ville bilve træt af designet ret hurtigt. Men der er mange at vælge imellem og til mega overkommelige priser.

Ona

Wow, den er fed. Dyr men mega fed. Den taske ville jeg elsker og den er så klassisk lækker, at den ville være i brug i mange år. De laver også fede rygsække, hvis man mere er til den slags.

Golla

Den kan fåes i europa, det er et plus. Den er mega kedelig og ikke særlig feminin, det trækker ned.

Photojojo

Slet ikke det jeg leder efter, men var man nu lidt sejleragtig frisk, var den da fed. Og igen, prisen er ikke ved at tage pusten fra en.

Ketti

Tasken som man skal være hurtig for at få fat i. De kan købes hver mandag og sælges hurtigere end du kan sige Taske. Nogle af dem er meget fede og jer begyndt at følge dem på facebook, just in case.

Kellymore

Lige for tiden har de ikke en jeg sukker efter, men det har de haft før. Dem jeg umiddelbart synes er fede lige nu, er for store og jeg tror ikke jeg ville ende med at tage dem med mig som håndtaske. Men jeg tjekker jævnligt hjemmesiden, for jeg kender nogle der har en og de elsker dem.

jill-e

Der er ikke lige en jeg brænder for pt. men det har der været og det her er også en taske, som jeg har hørt meget godt om. Holder selvfølgeligt øje med hjemmesiden, man kunne jo vinde millioner.

Epiphanie

Jeg er ret vild med den model der hedder Ginger, den har jeg længe kigget på.

Shootsac

Eftersom jeg fik stjålet den taske som jeg brugte som shootsac, skal jeg have købt en af disse. En shootsac er lækker fordi man let kan finde sine ting og er perfekt til de opgaver, hvor du ikke behøver at slæbe hele arsenalet med,men ved du skal bruge 2-3 objektiver.

jototes

Åh jeg synes den er så skøn. Er faktisk helt pjattet med den. Den er ultra feminin, sjov og så kan de fåes i überskønne farver. Absout favorit modellen hos jototes.

Snugglens

Der er nogle virkeligt skønne og sjove tasker imellem.

Jeg tror min personlige top tre liste er :

Ona, som jeg virkeligt ønsker mig
Jototes, som jeg elsker fordi jeg kan få en lille
Epiphanie Ginger, fordi den bare ser fantastisk ud.

Som sagt skal jeg igen have anskaffet mig en shootsac, men det er til arbejdsformål og tæller ikke rigtigt, vel????

Ligger du inde med viden om flere lækre pige kamera tasker, så vil jeg virkeligt gerne vide det. Der er bare ikke nok timer i døgnet til at netshoppe.