Category: Opskrifter

Brok betaler sig!

Jeg har brokket mig, jeg har været sur og tvær og jeg har bandet hele banden til, hvor peberet gror. Og nu har jeg så lært, at det godt kan betale sig.
Problemet har været vores fritids aktiviteter og det der til medhørende udstyr. Vinterløbetøj, sommerløbetøj, ridetøj, Taekwondo Ki, svømmetøj, gymnastiktøj og zumba tøj og meget af det i flere varianter. Det fylder og det roder og jeg var ved at blive sindssyg. Jeg foldede, sorterede og lagde pænt sammen og næste gang jeg kom forbi gangen, var det hele væltet ned i en stor stak. Ikke nok med at jeg har spildt en masse arbejde, men det ser ad h til ud og jeg kunne aldrig finde det tøj, jeg netop stod og manglede.

Idag fik jeg husly af en sød nabo, da manden min var taget ind til “storbyen” for at handle og smart nok, låst Iben og mig ude. Vi havde så lige tilbagelagt en smadder hyggelig men noget våd 10 km ridetur og ville gerne ind i varmen. Godt så! Kristina forbarmede sig over os og gav os et varmt sted at være, indtil Brendan kom hjem. Tak for det!
Og som kvinder jo ofte gør, fik vi lige brokket os lidt over vores respektive mænd. og jeg bragte igen på banen alt det rod der er, med vores 500 sportstøj varianter og at jeg MINDST 1000 gange har bedt om en løsning.
Vupti så kom jeg hjem og Brendan havde købt det fineste skuffedarium med 6 kasser i, en til hver og en i overskud til hundemad og olie og hvad ved jeg. Og sørme om ikke han også havde købt to nye og meget tiltrængte bordduge og mattering til vinduerne. Vildt.

Så nu er alt tøjet sorteret og lagt på plads og min lille gang er igen til at overskue.
Og havde det ikke regnet noget så eftertrykkeligt, så skulle jeg havde fejret det med en løbetur,men for anden dag i træk pjækker jeg.Jeg orker ikke regnen. Og 10 km tilbagelagt på cykel sammen med to piger på hest, tæller vel også lidt?

Og nu her da der er ved at være mørkt udenfor hygger jeg mig overordentligt med en sofa, et varmt uldtæppe og lyden af Thor og Sønnich der griner. Senere kommer Iben hjem med en veninde som skal overnatte og i den anledning, har jeg fisket bananer op af fryseren, der skal blive til banankage efter opsrkiften fra Cute carbs – som virkeligt er den ultimativt bedste banankage opskrift.
Udsigten til ferie gør underværker ved humøret og lige nu har jeg faktisk svært ved at finde noget at være utilfreds med. Søde kunder fra morgenstuden, dejlig ridetur med pigerne, glade unger, orden i sports grejet og en hele uges ferie forude. Livet er fedt.

P.s kære krop, jeg lover at jeg imorgen både rider og løber.

Write a Comment

*

*


+ 5 = eight

Grove skinkeboller a la Kris

Jeg har transmogryffet en opskrift, som jeg i al beskedenhed synes er blevet ret god.

groveskinkeboller

Jeg har jo fået en ny bedste ven, Kenwood Major og den har jeg selvfølgeligt måtte teste. Og jeg har bagt grove pølsehorn og fyldt i fryseren og i dag har jeg bagt kage og så havde jeg nogle ledige minutter (og det sker ikke ofte) og så tænkte jeg, at jeg ville lave grove skineboller med ost, til madpakkerne.
Men jeg kunne ikke finde en opskrift sådan lige på et par minutter og så fandt jeg en der så ok ud. og transmogryffede den til en grovere version.

Jeg brugte 50 gr. gær
5 dl vand
2 æg
90 gram fedtstof
1 tsk. salt
50 gr. sukker
700 gram hvedemel
150 gr. grahamsmel
150 gr. rugmel
400 gram skinke i strimler
100 gram ost

Jeg blandede vand og gær og æg først, så salt og sukker og derefter mel, lidt af gangen.Til sidst smed jeg skinkestrimler og ost i.

Jeg lod det stå i ca. 4o minutter til hævning, da jeg havde fordoblet portion + tilført tungere og grovere mel men havde bibeholdt gær mængden.
Derefter satte jeg bollerne på en plade med to skeer, dejen er lidt ala klat dej.

Bollerne blev bagt ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
Og børnene har i den grad godkendt dem, de har været flere gange nede af trappen, for at hente flere.

Jeg tænker umiddelbart at jeg næste gang vil forsøge at fjerne endnu 150 gram hvedemel og erstatte med fuldkornshvedemel – det kan de sagten holde til. Bollerne er på ingen måde bastante, de er lækre og luftige, men alligevel med bid og substans.

One Comment